Luka Bebić o posrnulom Barišiću: Što znači istraga?

6.5.2010.
15:12
VOYO logo

"Ništa ja ne smatram, jer se neću miješati ni u istragu ni u pravosuđe", rekao je Bebić novinarima na Zagrebačkom velesajmu, gdje je predstavljen projekt "Hrvatski san" Profectus grupe.

Podsjetio je da je trodioba vlasti u temeljima hrvatskog Ustava te poručio kako "nitko ne treba unaprijed davati neka mišljenja na osnovu nepotpunih, neproučenih ili čak nedovoljno argumentiranih podataka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam za to da u okviru zakona i Ustava svatko radi svoj posao. Što ću ja sad komentirati je li netko dobio tri ili pet godina, je li trebao dobit četiri, ili šta ja znam. To moj posao nije", poručio je Bebić, podsjetivši i da je kao predsjednik Sabora samo jedan od 153 zastupnika.

"Neka svatko radi svoj posao, rezultati će biti poznati i na kraju balade će se sve doznati", zaključio je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje smatra li kao političar da bi Barišić zbog istrage trebao odstupiti s funkcije, Bebić je odgovorio protupitanjem, "Što znači istraga".

"Treba imati rezultate istrage, dovoljno argumenata, pokrenuti postupak, podići optužnicu i treba biti osuđen. Zbog čega bi unaprijed bilo tko postupao u smislu kao da je sve poznato. Tako možemo bilo koga diskvalificirati", rekao je Bebić, ističući kako Barišića "niti brani niti napada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da se prije nekoliko mjeseci postavljalo pitanje i njegove funkcije te naglasio kako je uvijek bio dostupan javnosti, "ali argumentirano, a ne samo kako se kome svidi i kako tko za nešto navija".

Komentari vezani uz Barišićev i slične slučajeve Bebića podsjećaju na polemike oko uloge predsjednika Josipa Broza Tita i Franje Tuđmana, u kojima, tvrdi, "neki nastoje svoja politička uvjerenja prikazati kao znanost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005050486006 arti-201005040149006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo