'Luka Bebić je kriv jer nije zaštitio premijerku'

Čini se da je Jadranka Kosor jako nezadovoljna načinom na koji je šef Sabora Luka Bebić vodio aktualno prijepodne tijekom kojeg su premijerku iznapadali esdepeovci.

18.3.2010.
21:55
VOYO logo

Iako se Jadranka Kosor u prvom dijelu 'aktualca' dobro nosila s optužbama iz oporbenih redova, pitanje o tome zašto je poslala policiju "da mlati seljake" potpuno ju je izbacilo iz takta. Iznervirano je uzvratila da po njenom nalogu "nitko nikoga nije mlatio", a potom se okrenula predsjedniku Sabora Luki Bebiću i rekla mu: "Luka, drži se poslovnika, moraš me zaštititi".

Jutarnji list neslužbeno doznaje da u HDZ-u smatraju da je Bebić mogao bolje iskoristiti Poslovnik i zaustaviti napade iz SDP-a. "To su uvijek radili svi njegovi prethodnici", kaže neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenim izjavama o događanjima na aktualnom satu u HDZ-u su oprezni. "Bebić je reagirao, a je li trebao biti oštriji, teško je procijeniti", kazao je ministar Gordan Jandroković, i dodao da je to bio grub, uvredljiv i lažan napad na premijerku.

I glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić misli slično. "Cilj napada bio je samo uvrijediti i omalovažiti premijerku i Vladu", kazao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, između premijerke i Luke Bebića nema povjerenja još otkako je otišao bivši premijer Ivo Sanader. Poznata je svađa koja je između Bebića i Kosor izbila prije nekoliko mjeseci, a koja je otkrila kako u vladajućoj stranci postoji razdor. Bebićeve upadice tada su tako razljutile premijerku pa mu je uzvratila: "Zašuti, nisam ti dala riječ".

Prethodni članci:

arti-201003170235006 arti-201003170424006 arti-201001260386006 arti-201003180103006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo