Nesvakidašnja pojava: / Ludo vrijeme: Snažna tuča pogodila hrvatsku obalu, u Pakoštanima aute iz leda izvlačili bagerom!

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Oblak je nakon Pakoštana nastavio putovati prema Kninu i dalje u Bosnu i Hercegovinu

21.12.2019.
22:02
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom u subotu poslijepodne između 16 i 17 sati pogodilo je šire zadarsko područje, a u Pakoštanima je desetak centimetara tuče zabijelilo cijelo mjesto te blokiralo promet.

"Nije riječ o neobičnoj pojavi. Golemi grmljavinski oblak kumulonimbus putovao je iz Italije prema Dalmaciji i na zadarskom je području 'istresao' u sat vremena sedam litara kiše po četvornom metru. Najgore je bilo u Pakoštanima, ali točne podatke o količini tuče dobit ćemo u nedjelju od kolega iz Biograda", kazao je Hini dežurni meteorolog na postaji Puntamika u Zadru Anđelko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je kako je u kumulonimbusu visokom devet kilometara bilo puno akumulirane energije koja se istresla na zadarskom području. Oblak je nakon Pakoštana nastavio putovati prema Kninu i dalje u Bosnu i Hercegovinu.

Vjetar u BiH rušio semafore i stabla, trgao crijepove s krovova

Olujni vjetar prouzročio je u subotu štete na području Sarajeva rušeći drveće i semafore, a u Banja Luci odnio je krov na područnoj Osnovnoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su izvijestile službe civilne zaštite, u Sarajevu su srušena dva semafora u naseljima Pofalići i na Dolac Malti.

Oštećeno je i stakleno pročelje zgrade poslovnog centra u naselju Otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljen je pad više stabala uslijed snažnog vjetra, a s pojedinih objekata padao je crijep.

Udari vjetra oštetili su najveći dio krova na objektu Osnovne škole u naselju Novoseliji kod Banja Luke. U tome gradu zabilježen je također pad više stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz upozorenje na snažan vjetar hidrometeorološki zavodi izdali su upozorenje na pljuskove i padaline koji su najintenzivniji na području Hercegovine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike