LOVRINOVIĆ: / Sebe vidimo u budućoj vlasti, nećemo drugima dati popis reformi pa gledati

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Naš prvi razgovor s HDZ-om i SDP-om bio je samo kontaktni razgovor, više ću moći reći u drugom krugu razgovora, jer je ovo dosad više bilo upoznavanje.

13.11.2015.
12:19
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

"Most zanimaju reforme, za nas su HDZ i SDP, što se tiče ekonomije, isti. Oni su provodili 20 godina isti model ekonomske politike, tu ja ne vidim razlike, to je kao jaje jajetu, i zato ih treba prisiliti da reforme provedu. To samo može netko treći, a to je Most", naglasio je Lovrinović.

Inzistiranje na pet ključnih reformi

Kako prenosi Novi list, Lovrinović je rekao kako Most sebe jedino vidi u budućoj vlasti, jer ne mogu nekome dati popis reformi, pa zatim sjediti u Saboru i gledati hoće li ih i kako ovi provoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako Most inzistira na pet ključnih reformi: monetarnog sustava, pravosuđa, poreznog sustava, javne uprave i javnih poduzeća.

Image
VELIKE REFORME I BOLNI REZOVI: /

Ovo je lista zahtjeva MOST-a

Image
VELIKE REFORME I BOLNI REZOVI: /

Ovo je lista zahtjeva MOST-a

"Prema tome, ako se ne provedu takve promjene, postoje najbolji izgledi da Hrvatska u 2017. bankrotira, a posebno ako se kamatne stope u Americi podignu, za što postoje određeni signali. Jer, već sada zemlja mora godišnje platiti 11 milijardi kuna samo za otplatu kamata", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao da se protivi devalvaciji kune, jer je vrijeme za nju prošlo prije sedam do osam godina, ali jest za prihvatljivu deprecijaciju, te za ukidanje valutne klauzule.

Most je stabilan, građani su im partneri

Lovrinović nije želio komentirati osipanje Mosta, niti kojoj je opciji u tom smislu skloniji, a ni postupak Drage Prgometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra imamo sjednicu pa ćemo onda o tome detaljnije. Most je stabilan. Nije problem u Mostu, mi smo prvi inicirali razgovore i sigurno nećemo biti onaj tko će kočiti. Naš najvažniji koalicijski partner su građani, oni su nam dali podršku, njima smo odgovorni i svaki dan ćemo s njima komunicirati. Naš je prijedlog bio vlada nacionalnog jedinstva", kazao je.

Novi list / Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo