'može proći samo jedan' / Lovrinović o sustavu lijevka: 'Teško će biti onima koji s nama sklope sporazum o zajedničkoj vladi'

'Kroz lijevak može proći samo jedan. Mi ćemo na kraju, ako jedna strana bude odbila naše prijedloge, odabrati stranu koja će jamčiti promjene koje od nas građani očekuju. Onda ćemo formirati vladu', poručio je Lovrinović u RTL-u Danas

10.12.2015.
19:20
VOYO logo

Gost u RTL-u Danas bio je Ivan Lovrinović, član Nacionalnog vijeća Mosta koji je poručio građanima da nema nikakve nervoze ni panike jer će Vlada uskoro biti oformljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mediji ovih dana navode različita imena za nestranačkog premijera, mi o nijednome imenu koje se spominje pa ni o gospođi Švaljek nismo raspravljali. Uopće se nismo bavili pitanjima nestranačkog kandidata za premijera", izjavio je Ivan Lovrinović.

Dodao je kako čekaju odgovore od SDP-a i HDZ-a u ponedjeljak i ovisno o njihovim odgovorima, kako tvrdi, Most će sutra razraditi različite scenarije njihovih odgovora i prema tome zauzeti svoju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakve nervoze ni panike. Vlada će biti oformljena, treba malo strpljenja. U stabilnim demokracijama to traje i do nekoliko mjeseci, a kod nas to traje tek mjesec dana. Ukoliko dođe do bilokakvog produžavanja i opstruiranja, za to će biti odgovorni isključivo HDZ i SDP, a ne Most", kazao je Lovrinović.

"To ne znači da idemo u vladu s kim god, mi smo postavili jasne kriterije. Proteklih mjesec dana smo komunicirali oko reformi, a u ponedjeljak ako se bude pokazalo da tripartitna vlada nije moguća, koristit ćemo sustav lijevka", poručio je te objasnio što je pod time mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U lijevku, znate da je pri vrhu vrlo široko, to smo bili mi ovih mjesec dana u ovim razgovorima. Na kraju, kroz lijevak može proći samo jedan. Mi ćemo na kraju, ako jedna strana bude odbila naše prijedloge, odabrati stranu koja će jamčiti promjene koje od nas građani očekuju. Onda ćemo formirati vladu".

"Ako dođe do toga, tu nije riječ o klasičnoj koaliciji, nemojte krivo interpretirati. Teško će biti onima koji s nama sklope sporazum o zajedničkoj vladi jer su naši uvjeti teški", zaključio je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo