'NAPOKON JE DOLIJAO' / Tko je Filipovićeva uzdanica? Obraćao se s visoka, tražio poseban lift...; Oglasio se i Pevec: 'Mene je ogulio do kože'

Image
Foto: Davor Puklavec/Damir Spehar/PIXSELL

Lovrinčević je prvo bio vezan uz Domovinski pokret, a zatim za HDZ, ali nikad nije bio politički aktivan

12.12.2023.
21:00
Davor Puklavec/Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Bivši savjetnik bivšeg ministra Davora Filipovića, Jurica Lovrinčević ponašao se u Ministarstvu kao da je on ministar, piše Jutarnji list. Navodno se podređenima obraćao povišenim tonom, a ispričali su i kako su Filipović i Lovrinčević tražili da jedan lift bude samo za njihove potrebe, a drugi za ostale zaposlenike.

Lovrinčević je prvo bio vezan uz Domovinski pokret, a zatim za HDZ, ali nikad nije bio politički aktivan. Godinama je bio direktor Pevexa kojeg je i manjinski vlasnik. Nedavno su mu isplačene dividende u vrijednosti od 22 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAJNE SNIMKE /

Poslušajte dio razgovora koji je Filipovića koštao posla: 'Ja njega mogu držati na ledu dva, tri dana, kužiš?

Image
TAJNE SNIMKE /

Poslušajte dio razgovora koji je Filipovića koštao posla: 'Ja njega mogu držati na ledu dva, tri dana, kužiš?

Nije poznato je li doktorirao

U Zagrebu ima stan od 120 kvadrata u Jarunskoj ulici gdje je i prijavljen. Kupio ga je 2017. godine. Završio je Agronomski fakultet u Zagrebu, a upisao je i doktorat na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali nije poznato je li doktorirao.

S ministrom Filipovićem je bio prijatelj, ali i najbliži suradnik. Filipović je Lovrinčevića zvao da bude gost predavač gdje je studentima Ekonomije objašnjavao način upravljanja Pevexom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrinčević je ranije surađivao s Mariom Radićem, zamjenikom Domovinskog pokreta s kojim je naglo prekinuo višegodišnju suradnju. Njih dvojica zajedno su pokrenuli tvrtku Dicentra, a nekoliko godina nakon i tvrtku Filir. Raskinuli su suradnju, a Radić je dobio Filir, a Lovrinčević Dicentru.

Lovrinčević je godinama bio na čelu Pevexa. Prije nego što je stupio na funkciju predsjednika Uprave 2016., godinama je bio član Uprave, a bio je zadužen za marketing i prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mene je ogulio do kože i poslao s Višnjom u Remetinec'

Brzo nakon što je izbila afera oglasio se i Zdravko Pevec, bivši vlasnik Peveca, današnjeg Pevexa, koji kaže kako je skupo platio angažman Jurice Lovrinovića, stečajnog suca Darka Šketa i njihovih saučesnika koji su ga "odrali k'o sansku kozu, vulgarno mu preotevši, prvo tvrtku Pevec, a ubrzo i samo ime, zaštitini znak obitelji koji su gradili gotovo dva desetljeća", piše Start.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napokon je dolijao. Oteto prokleto! "Maznuli" su mi ne samo ime, već i tvrtku PEVEC za bijednih 80 milijuna kuna! Za samo 6 mjeseci su si isplatili čudesnu dobit od 111 milijuna kuna! U 6 godina ostvarili su dobit za sebe od nevjerojatnih 1,2 miljarde kn, a sad se žele riješiti PEVEXA za 3,76 milijardi kuna, od čega bi Lovrinčeviću trebalo pripasti vrtoglavih milijardu kuna!!! I onda kaže da ne laže i da nikoga nikad nije prevario. Kakve li samo drskosti!" rekao je Zdravko Pevec za Start i dodao:

"Uništili su mi život! Zbog njih smo godinama Višnja i ja bili u zatvoru, oteo mi je imovinu, na kraju i ime. No mi se nedamo. Upravni sud nam vraća ime, a ja fantomsku trojku, koja me je opljačkala, uz pomoć stečajca Darka Šketa jurim po sudovima, rekao je i dodao kako "svaka rit dojde na šekret", pa i tak i taj Šket i komapnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Informacije sam dobivao od novinara. S Filipovićem nisam komunicirao. Plenkoviću, dolazimo i po tebe!'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo