izazovna školska godina / Lovrić o mjerama za škole: 'Teško je propisati što će biti za tri tjedna. Stignemo se prilagoditi'

Image

Lovrić je potvrdio da će prijevoz biti osiguran za one učenike koji neće nastavu pohađati u svojim školama

17.8.2020.
19:24
VOYO logo

Prije pet mjeseci Zagreb i okolicu zatresao je najsnažniji potres u posljednjih 140 godina. Grad se još oporavlja, a od gotovo 200 oštećenih škola njih 13 i dalje su opasne za boravak.

Nastava u njima nije moguća, učenici će učiti na novim adresama, a roditelji nisu zadovoljni s onim što dosad znaju, odnosno, ne znaju. Oštećen škole trebale bi biti obnovljene za godinu do dvije godine dana.

Spoj problema vezanih uz potres s onima vezanim uz koronu zagrebačkim školarcima očito će biti posebno težak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica OŠ Izidora Kršnjavog koja je još uvijek u obnovi, kaže kako vjeruje da će do 1. rujna radovi biti gotovi te da će nastava normalno započeti.  Kazala je kako je najzahtjevnije bilo ojačanje zidova i svodova u učionicama.

Ova škola, koja inače ima 530 učenika, primit će i učenike iz OŠ Petra Zrinskog koja ima 164 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo čuti što će Povjerenstvo reći i kakve će se mjere dati nama u škole, mi ćemo se prilagoditi. Roditelji prate medije, znaju da ćemo ih obavijestiti čim nešto saznamo. Sutra je zakazana prva sjednica Učiteljskog vijeća gdje ćemo dati prijedloge za početak normalnog rada, ali i za online nastavu ukoliko bude potrebno", kazala je Sosa Šimenc.

Ivica Lovrić, pročelnik ureda za obrazovanje grada Zagreba, u razgovoru za RTL Danas rekao je da će prijevoz biti osiguran za one učenike kojima je to potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama će 6500 učenika ići u druge, a ne svoje, školske zgrade. Za negdje 2000 osnovaca imat ćemo organiziran autobsni prijevoz", kazao je.

Obnovljen je 91 objekt, a radovi traju u još 69 škola i vrtića. Lovrić je uvjeren da će sve biti gotovo na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na epidemiolške mjere za škole koje još uvijek nisu poznate.

"Očekujemo nove upute. Mislim da se ne kasni mjere, u roku dan-dva se možemo prilagoditi. Imamo vremena da sve mjere koje će propisati HZJZ ispoštujemo. Teško je danas propisati što će biti za tri tjedna i to trebamo razmjeti", rekao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo