Lopove nema 'ko da ganja: Traže se tužitelji

22.11.2010.
12:08
VOYO logo

Za manje od godinu dana svi će tužitelji voditi i snimati ispitivanja na isti način na koji to rade zamjenici glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i šefa USKOK-a Dinka Cvitana kada ispituju Mladena Barišića i druge aktere afere Fimi medije, piše Večernji list.

Stvar je u tome da po novom ZKP-u više nema istražnih sudaca koji će provoditi dokaze što su ih već prikupili policajci i tužitelji, nego će teret prikupljanja dokaza biti na tužiteljima koji će temeljem onih dokaza što su ih sami s policijom prikupili podizati optužnice i zastupati ih na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O potrebi ulaganja u državna odvjetništva Bajić je Ministarstvo pravosuđa upozorio još početkom ožujka ove godine. Tada je skrenuo pozornost na činjenicu da će novi sustav zahtijevati drukčiju organizaciju rada, koja podrazumijeva nova dežurstva, vozače, daktilografe i informatičare jer treba dovršiti proces informatizacije.

Uz to, na općinskoj razini potreban je još 61 novi savjetnik i 28 stručnih suradnika. Osim 72 nova daktilografa, potreban je još 31 drugi službenik kao što su dostavljači, vozači i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna odvjetništva treba okrupniti ukidanjem manjih i njihovim spajanjem, ali u doslovnom smislu, fizičkim seljenjem, a ne kako se racionalizirala mreža sudova gdje su se samo promijenile ploče s natpisom na zgradi, a sve je drugo ostalo potpuno isto, piše Večernji list.

Vezani članci:

arti-201010250074006 arti-201009300488006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo