'Lokalcima' zbog festivala zabranili pristup plaži

Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, koji se ove godine godine održava od 1. do 4.

1.9.2011.
12:38
VOYO logo

Naime, Štinjance i Puljane, koji su navikli na kupanje po plažama kod kampa Puntižela, naljutila je odluka organizatora festivala da domaćem stanovništvu zabrane pristup plaži.

"Već u nedjelju me zaustavio zaštitar i pitao što tu radim, pa me potjerao. Desetak se godina ovdje kupam da bi mi to sada netko zabranio, iako pristup morskoj obali ne smije nitko nikome onemogućiti. Od ovog festivala korist imaju kamp Puntižela, privatni iznajmljivači i organizatori, a nama građanima nameću zabrane i ukidaju slobodu kretanja", kazala je za portal iPress jedna stanovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Puntižele Darko Grbac pojasnio je kako su sugrađane zamolili za strpljenje nekoliko dana, nakon čega će sve biti 'po starom'. "Imamo veliki festival te smo pristup zabranili zbog sigurnosnih razloga. Moramo osigurati uvjete za naše goste. Prošle godine imali smo dosta problema s domaćim stanovništvom, gađali su goste kruhom, bocama i slično", kazao je Grbac.

Inače, očekuje se da će festival posjetiti čak 14.000 Britanaca, što je skoro četiri puta više nego prošle godine. Na Outlook festivalu moći će uživati u svirci čak 500 dj-eva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201108220476006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo