'LOCIRATI, UHITITI, TRANSFERIRATI...': / Stručnjaci objasnili što će se zbiti kad se huligani vrate u Hrvatsku

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.6.2016.
23:08
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Prema neslužbenim informacijama, RTL-a krivci za incident i dalje su izvan Hrvatske. Slobodna Dalmacija pak piše kako se dio vratio i sam prijavio policiji.

Kako piše Jutarnji, policija je dosad na osnovi fotografija identificirala 25 huligana iz St. Étiennea. Prema izrađenom profilu, većina ih je iz Zagreba i Splita. Imaju između 26 i 36 godina. Većina ih je zaposlena i neoženjena. Veći dio njih živi kod roditelja, a svi su u policijskim kartotekama zabilježeni kao sudionici u više incidenata na utakmicama. Dio ih je pod mjerama zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDNA OSOBA UHIĆENA PA PUŠTENA: /

Identifikacija izgrednika koji su osramotili Hrvatsku još traje

Image
JEDNA OSOBA UHIĆENA PA PUŠTENA: /

Identifikacija izgrednika koji su osramotili Hrvatsku još traje

Nema informacija o uhićenima

Nakon što su napravili nered, ne žuri im se kući. Jer Hrvatska je policija spremna, no uhićenja još nema. Policija pretpostavlja - i dalje su u Francuskoj. A što dotad rade Francuzi - pokušali su doznati i u HNS-u.

"Tražili smo podatke, ali nismo dobili nikakve podatke o eventualno uhićenim osobama", rekao je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje protiv linča

‘NISAM UOPĆE BIO U FRANCUSKOJ I NISAM NIKAKAV EKSTREMIST!’: Javlja se sve više hrvatskih navijača optuženih za nerede

Prema podacima kojima zasad raspolažu u MUP-u - u Francuskoj su uhićene i obrađene tek dvije osobe i to prije utakmice. Dosad su hrvatske službe identificirale 30-ak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo biti vrlo oprezni jer bilo je ljudi koji su pokušali fizički spriječiti te huligane da urade to što su radili", rekao je Vlaho Orepić, tehnički ministar unutarnjih poslova. O svemu će sutra raspravljati s premijerom i kolegama iz Vlade.

Što slijedi?

Kriminalist Željko Cvrtila smatra da je hrvatska policija svoj posao odradila. Objašnjava što slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad budu identificirani hrvatska policija će ih svakako uhititi i privesti ili na prekršajni ili kazneni sud, ovisno o tome što će se u obradi utvrditi; postoji li sumnja na počinjenje prekršaja ili kaznenog djela", objašnjava sigurnosni analitičar Željko Cvrtila.

Francuzi odbili pomoć

Dodatne policijske snage iz Hrvatske za utakmicu sa Španjolskom - Francuzi su odbili. U HNS-u su sve informacije o eventualnim novim neredima proslijedili dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Informacije koje dobivamo, koje ukazuju na određene probleme koji bi se mogli dogoditi u Bordeauxu dijelimo sa francuskom policijom i dijelimo sa UEFA-om. Već smo podijelili sve informacije i nadamo se da ćemo sa našim partnerima moći napraviti više nego u Saint Etienneu", rekao je Marković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo