Splitsko sveučilište / Ljutić umjesto Anđelinovića: supruga novog splitskog rektora je rođakinja Plenkovićeve majke

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Na novinarsko pitanje hoće li pozvati Ivana Đikića da se vrati novi rektor rekao je svatko odobrodošao te da su njemu i drugim stručnjacima vrata sveučilišta otvorena

28.3.2018.
18:03
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić izabran je za novog rektora Sveučilišta u Splitu nakon što je s 19 glasova pobijedio dosadašnjeg rektora prof. dr. sc. ŠimunaAnđelinovića koji je dobio 16 ruku članova Senata.

"Čast je biti budućim rektorom najpropulzivnijeg sveučilišta na ovim prostorima. Studenti su mi u prvom planu. Ne smijemo zaboraviti ni umjetnost, kulturu, mi smo grad Marka Marulića. 50 posto umjetnika u našoj državi je iz ove regije, naše županije. S jedne strane imamo STEM područja, s druge strane moramo njegovati humane djelatnosti. Nije sve podložno komercijalizaciji. Prožimat ćemo znanost i struku", izjavio je Ljutić nakon izbora za rektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da će maksimalno uvažavati studente, kao i nove načine edukacije. "Student mora biti dobro informiran, a mi moramo biti dobro informirani o potrebama studenata. Pomoćnik rektora za studentska pitanja bit će nominiran od studenata", najavio je novi rektor. 

Na novinarsko pitanje hoće li pozvati prof. dr. sc. Ivana Đikića da se vrati rekao je da je svatko odobrodošao i da su njemu i drugim stručnjacima vrata otvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače Ljutićeva supruga je rođakinja majke premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo