Ljuti poslodavci: Kako mislite nema otpuštanja?

Hrvatska udruga poslodavaca izrazila je zabrinutost zbog obećanja premijera Zorana Milanovića sindikatima da neće biti otpuštanja u javnom sektoru.

3.2.2012.
6:55
VOYO logo

''U okolnostima u kojima živi naša zemlja, u svojevrsnom stanju pripravnosti za 'grčki scenarij', prilično je hrabro dati obećanje da neće biti otpuštanja u javnom sektoru, i to u vremenu kad se dnevno iz privatnog sektora na burzu rada prijavljuje skoro tisuću radnika. Obećati kako se neće dirati u stečena prava zaposlenih u javnom sektoru, pa tako ni u prava koja proizlaze iz kolektivnih ugovora, vrlo je hrabro, a sa stanovišta ekonomske logike, naročito u neizvjesnosti i nesigurnosti cijelog svijeta, neodrživo'', poručili su iz Hrvatske udruge poslodavaca premijeru Zoranu Milanoviću.

Na Milanovića su se obrušili zbog toga što je s predstavnicima sindikata dogovorio da neće biti otpuštanja u javnom sektoru te da neće mijenjati Zakon o radu, a čini se da ni članovi Vlade ne dijele jednako mišljenje, jer ministar Slavko Linić u javnost iznosi drugačije najave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je medijima poručio da reforme nisu moguće bez otpuštanja, a u četvrtak navečer je rekao kako je situacija u Hrvatskoj ''neizdrživa''.

Iz HUP-a su ujedno poručili da je socijalni dijalog bez poslodavaca ''kao hodanje na jednoj nozi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Razgovor o Zakonu o radu treba uvijek biti predmet rasprave Vlade, sindikata i poslodavaca'', istaknuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo