REDOVI U OUTLETIMA HRANE: / Evo gdje u Zagrebu možete za relativno malo novca kupiti brdo namirnica

Image
Foto: Pixsell

U Dukatovoj trgovini na zagrebačkom Dolcu posljednje dvije godine nude se proizvodi s kratkim rokovima trajanja pa se, primjerice, voćni, tekući i ostali jogurti mogu naći za samo za 0,99 kuna,

22.12.2017.
13:09
Pixsell
VOYO logo

Tako su samo od subote prodali više od 50 kartona Dukatovih voćnih jogurta, a građanima koji doslovno stoje u redu kako bi kupili znatno jeftinije proizvode, rok pred istekom trajanja uopće ne smeta.

Dukat, koji svoj outlet mliječnih proizvoda, osim Zagreb, ima i u Splitu te u sklopu tvornice Sirela u Bjelovaru, čak 99% robe s kratkim rokom trajanja donira. Prodavačica u zagrebačkom Dukatovu dućanu Branka je za Večernji ispričala kako je kod njih gužva uobičajena pa preko cijele godine ima ljudi, no u blagdansko vrijeme, ona je ipak posebno izražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJVEĆE AFERE S MESOM U HRVATSKOJ: /

Od krave Šane do 'svježeg' mesa koje je u hladnjačama stajalo i po deset godina

Image
NAJVEĆE AFERE S MESOM U HRVATSKOJ: /

Od krave Šane do 'svježeg' mesa koje je u hladnjačama stajalo i po deset godina

Građani tako ozbiljno mogu uštedjeti na proizvodima za pripremu kolača. Primjerice, litra Dukatova vrhnja za kuhanje koja u nekim supermarketima stoji 31,99 kuna kod njih je ovih dana 14,99.

"Maslac od 250 g trenutačno je 15,99 kuna, trajno mlijeko Velebit s 2,5% m.m. 4,99, puding double dream s rokom do 27. prosinca 0,99 umjesto 4,49 kuna, kao i čašica kiselog mlijeka s rokom do 31. prosinca", dodala je Branka. Ispričala je i kako se u siječnju, nakon pretjeranog uživanja u bogatoj blagdanskoj trpezi, u vrlo kratkom roku razgrabe dijetalni jogurti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mirovina je mala, svega 1800 kuna, no ovdje uštedim više od 200 kuna mjesečno", rekla je o razlozima kupnje u Dukatovu dućanu jedna zagrebačka umirovljenica.

Preko puta Dukata je i štand Križevačke mljekare, a i kod njih su jogurti kunu, mliječni namazi od 70 g dvije, a vrhnje od 400 g s 30% mliječne masti 7 kuna. Maslac koji se prodaje za 14,75 kn (kilogram za 59 kn), trenutačno je vjerojatno najjeftiniji u Zagrebu, kilogram križevačke gaude je 35, svježeg sira 13, a litra sirutke 1,50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u centru Zagreba, vrijedi spomenuti i kako Atlantic grupa u diskontnim dućanima na tržnicama Utrine i Trešnjevka nudi niz proizvoda iz vlastitih tvornica i distribucije, i do 90% jeftinije, ovisno o roku trajanja. I neke pekarnice u sklopu svojih tvornica nude znatno povoljnije kruh i peciva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo