SADA SU NEKE STVARI JASNIJE / Ministar Marić mogao bi dugo pamtiti ljetovanje na jahti: Evo što Porezna kaže o tvrtkama s kojima je povezan njegov prijatelj

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Njegov mandat je relevantan, prije toga ne, ali koliko smo vidjeli u novinama, to prijateljstvo i ne traje duže', rekla je Nataša Novaković

20.8.2021.
18:13
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić s obitelji je dio svog ljetovanja proveo na luksuznoj jahti njegova prijatelja, poduzetnika Blaža Pavičića, direktora tvrtke Sensa Nekretnine d.o.o. 

Ta je tvrtka, prema posljednjem popisu poreznih dužnika, objavljenom 31. listopada 2020., dugovala 61 tisuću kuna. No, Pavičić sada više nema duga. Na upit Poreznoj upravi koji je uputio N1 o sedam tvrtki s kojima je povezan poduzetnik Blaž Pavičić Porezna je uprava odgovorila spomenuvši dvije tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podmireni dugovi, danas postojeća preplata...

“Porezni obveznici navedeni u upitu na današnji dan nemaju poreznog dugovanja niti su u razdoblju od 2015. do danas bili obuhvaćeni mjerama prisilne naplate.

U istom razdoblju navedeni porezni obveznici nisu koristili nikakve mogućnosti obročnog plaćanja predviđenog Općim poreznim zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRISJELA MU JAHTA /

Nezgodno: Novinari istražili poslovanje poduzetnika koji je ugostio ministra Marića

Image
PRISJELA MU JAHTA /

Nezgodno: Novinari istražili poslovanje poduzetnika koji je ugostio ministra Marića

Napominjemo da je poreznom obvezniku AMEC Rijekatekstil d.o.o. izdana opomena 12. srpnja 2019. s osnove poreza na promet nekretnina te je dug s te osnove plaćen u roku od tri dana od izdavanja opomene.

Porezni obveznik Sensa Nekretnine d.o.o. na današnji dan nema duga te je u preplati u iznosu od 868.201,67 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezni obveznik je objavljen na Popisu poreznih obveznika pravnih osoba koji udovoljavaju kriterijima za objavu duga na dan 31. 10. 2020. godine temeljem duga po predujmu poreza na dobit. Navedeni dug je podmiren sukladno izdanim opomenama do 15. 06. 2021. Upravo na temelju navedenog plaćenog predujma poreza na dobit, poreznom obvezniku je po godišnjem obračunu za 2020. godinu utvrđena danas postojeća preplata", odgovor je Porezne uprave kojeg su dali za N1.

Povjerenstvo pokrenulo postupak

Također, protiv ministra Zdravka Marića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ministar je dostavio ime osobe i mi ćemo sad vidjeti u svim kontekstima u kojima možemo istražiti je li bilo poslovnih odluka, odnosa, odlučivanja i slično. Njegov mandat je relevantan, prije toga ne, ali koliko smo vidjeli u novinama, to prijateljstvo i ne traje duže”, rekla je za N1 Nataša Novaković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo