LJETO USRED TRAVNJA: / Temperature se dižu skoro do 30 stupnjeva

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

Pred nama je sunčan vikend s temperaturom koja će na kopnu sezati čak do 27 stupnjeva Celzija.

16.4.2016.
10:48
Pixsell, Robert Anić
VOYO logo

Pred hrvatskim građanima je jedan topao i sunčan vikend, a sunčano će biti i u "hrvatskoj okolici". Danas će na kopnu "probleme" stvarati tek jugozapadni vjetar, dok će to na moru činiti Jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 24 i 26 stupnjeva, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj vjetar će biti jači nego na istoku, a sunca će također biti mnogo. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, mjestimice moguće i s olujnim udarima. Poslijepodnevna temperatura između 21 i 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična prognoza je i za gorsku Hrvatsku te sjeverni Jadran. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima. Dnevna temperatura bit će nešto niža, od 17 do 22.

I u Dalmaciji će prevladavati sunčano uz umjereno i jako jugo, te umjereno valovito more. Najniža jutarnja temperatura očekuje se od 7 stupnjeva u Zagori do 15 na otocima, a najviša dnevna između 20 i 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vruća nedjelja, a onda manji pad temperature

Nedjelja će biti također vjetrovita, ali toplija i to s temperaturom u Slavoniji i do 27 stupnjeva. No bit će i više oblaka uz mogućnost rijetkih popodnevnih pljuskova, ponajprije u gorju i na istoku. Temperature u Dalmaciji se neće mijenjati, no jugo će krajem dana oslabjeti.

Početak idućeg tjedna, pak, bit će djelomice sunčan a promjenjivom naoblakom. Vjetar će okrenuti na sjeverni, a temperatura će malo pasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo