Vrućina i sparina na moru, pljuskovi na kopnu / Ne spremajte kupaće kostime! I dalje vruće i sparno, ali nestabilno - Do kada ovako zna naša Željka!

Image
Foto: Shutterstock/RTL

Najniža temperatura koja se očekuje na kopnu biti će od 16 do 20 stupnjeva, a na moru oko 25.

25.8.2019.
9:20
Shutterstock/RTL
VOYO logo

Naše sinoptičke karte ni za nedjelju ne pokazuju značajnije promjene vremena. Iako ćemo se nalaziti pod utjecajem anticiklonalne, vlažan zrak u višim slojevima atmosfere i dalje će je destabilizirati. U takvim će okolnostima 

Evo detalja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio dana bit ćesparno i pretežno sunčano,  Grmljavinski oblaci iz unutrašnjosti će se Dalmacije i Like u idućim satima premještati u zapadnije predjele unutrašnjosti - Gorski kotar i središnju Hrvatsku. Očekujemo ih i duž Posavine i zapadne Slavonije gdje će donijeti ugodnije vrijeme dok će pod Velebitom puhati umjerena bura.  

Grmljavinske pljuskove očekujemo sredinom dana u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, a kasnije popodne i u središnjoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru, Lici te uz rijeke može biti i jutarnje magle ili niskih oblaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčano i vruće i na istoku

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne djelomice sunčano, vruće i sparno uz najvišu temperaturu od oko 31 stupanj. U južnijim krajevima će kasnije popodne biti i lokalnih grmljavinskih pljuskova, a prema večeri i u zapadnijim područjima. 

Na moru će prevladavati sunčano, a već nakon osam sati ujutro i vruće. Puhat će slaba bura, popodne u Dalmaciji maestral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža temperatura koja se očekuje na kopnu biti će od 16 do 20 stupnjeva, a na moru oko 25. 

Najviša će temperatura biti oko 29 stupnjeva na kopnu, ali zbog puno vlage u zraku činit će se da je i 5, 6 stupnjeva više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promijenjiv početak tjedna 

I u ponedjeljak su na kopnu mogući poslijepodnevni pljuskovi, lokalno i izraženiji. U utorak je vjerojatnost za njih manja. No na moru i dalje bez velike promjene. Početak će tjedna obilježiti pretežno sunčano i vruće vrijeme uz tople noći, jutarnji burin i popodnevni maestral. 

Od utorka do četvrtka bit će lokalni, kratkotrajni, a u mnogim krajevima i izostati. Temperatura se neće značajnije mijenjati: najniža će biti oko 20, najviša oko 30. Samo nakon kiše, kratkotrajno svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru i u novom tjednu ostaje vruće uz tople noći i dnevnu izmjenu smjera vjetra i to ujutro burin, a popodne maestral. Na sjevernom Jadranu sve do srijede računajte na popodnevne pljuskove. 

Ljetne vrućine i neugodno tople noći duž obale nastavljaju se, kao i sparina na kopnu. Dakle, ni u zadnjem tjednu kolovoza ne očekujemo potpunu stabilizaciju.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo