LISTA ŽELJA ZAMJENIKA DIREKTORA HRVATSKIH VODA: / Volvo XC60, troškovi doktorskog studija, glazbena linija i - košara voća

Image

Sjećate li se priča o mjerama štednje i rezanju troškova u ministarstvima i javnim poduzećima i skromnijim povlasticama za dužnosnike u njima? Ne?

14.4.2017.
20:16
VOYO logo

Nevistića je Dobrović imenovao na tu visoku poziciju, a ovaj je odmah na korištenje zatražio i dobio službeni automobil marke volvo XC60, piše Slobodna Dalmacija. Za razliku od Nevistića koji sada koristi luksuzni terenac, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, koristi Opel insigniju, automobil srednje klase.

Ne može raditi u tišini, a voli jesti voće

Spomenuti Volvo dio je voznog parka Hrvatskih voda, ali nije bio baš mnogo korišten u posljednje vrijeme pa su u tvrtki razmišljali da ga vrate autokući s kojom imaju sklopljen ugovor o leasingu. No, došao je Nevistić i izrazio želju da se on vozi u malo voženom SUV-u, pa se odustalo od vraćanja istog autokući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, novi zamjenik direktora imao je još prohtjeva pa Hrvatskim vodama, kako piše Slobodna Dalmacija, kruži priča da je, uz objašnjenje "da ne može raditi u tišini" zatražio da mu u uredu instaliraju glazbenu liniju te usto da ga svakoga jutra na stolu dočeka košara puna voća.

Ni to nije sve. Nevistić je, kažu, izrazio želju da mu Hrvatske vode pokriju troškove doktorskog studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOSTOVCI UHVAĆENI U LAŽI? /

'Kum Bože Petrova iz sjene vlada Hrvatskim vodama iako tamo nije zaposlen'

Image
MOSTOVCI UHVAĆENI U LAŽI? /

'Kum Bože Petrova iz sjene vlada Hrvatskim vodama iako tamo nije zaposlen'

Ima nešto što Petrovljev kum nije imao

Prije dolaska Nevistića, na to je mjesto koje je u raspodjeli fotelja u državnim tvrtkama pripalo manjem vladajućem partneru, Mostu, trebao zasjesti Mario Bukmir, široj javnosti poznat kao kum djeteta Mostovog čelnika Bože Petrova.

No, kumstvo nije bilo dovoljno jer Bukmir nije imao potrebne kvalifikacije za dolazak na taj položaj, pa je Upravno vijeće Hrvatskih voda kojemu je na čelu ministar Dobrović iz Mosta, mijenjalo statut kako bi Bukmir bez fakultetske diplome ipak mogao doći tamo. Tada je izbio skandal nakon kojeg se Bukmir povukao, a Upravno vijeće imenovalo Nevistića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On, dakako, ima fakultetsku diplomu - diplomirani je inženjer elektrotehnike, a proteklih je godina bio direktor tvrtke Poslovni sistemi Tilia koja se, među ostalim, bavila upravljanjem i nadzorom parkiranja u nekoliko hrvatskih gradova, pa i u Metkoviću, rodnom mjestu Mosta.

Image

Želja da vozi Volvo u skladu je s Pravilnikom

Prije Tilije nevistić je u Siemensu bio regionalni direktor sektora za vodnu tehnologiju za područje zemalja bivše Jugoslavije i Bugarsku. Sada je u Hrvatskim vodama zadužen za ubrzavanje postupaka povlačenja sredstava iz EU fondova, piše Slobodna Dalmacija. I dok njegova stručnost nije upitna, iz Hrvatskih voda poručuju da ni njegovi prohtjevi nisu u neskadu s pravilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, u skladu su s odredbama Pravilnika o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu njihova odobravanja donesenim 27. srpnja 2016. godine i usklađenim s istovrsnom Odlukom Vlade RH.

Što se luksuznog terenca tiče, obrazloženje je isto kao i u desecima ranijih sličnih slučajeva: nabavljen je putem Operativnog leasinga. I korišten je i u vrijeme mandata prethodnog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Nevistićevog zahtjeva da mu bude plaćeno školovanje, u Hrvatskim vodama su rekli da je "poziv otvoren i po zaprimljenim zahtjevima odlučivat će se o plaćanju troškova školovanja, a po planiranim sredstvima".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo