jedan od najtrofejnijih hrvatskih zborova /

Lipa obilježava 140. godina djelovanja

Image

Tek započeta 2016. godina iznimno je važna za Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" Osijek, jedan od najboljih i najtrofejnijih hrvatskih pjevačkih zborova, jer će u njoj obilježiti veliku obljetnicu: punih 140 godina uspješnog i neprekidnog postojanja i rada pod istim imenom!

8.1.2016.
13:49
VOYO logo

Podsjetimo, Lipa je osnovana daleke 1876. godine i jedno je od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj. Lipašice i lipaši iznimno su ponosni na lijepu i bogatu tradiciju Društva, čiju su povijest obilježila mnoge slavne osobe, poput velikana Josipa Jurja Strossmayera (koji je 1900. godine bio prvi pokrovitelj Lipe) i stoga će tijekom 2016. godine pripremiti, organizirati i realizirati niz prigodnih događanja kojim će proslaviti taj jubilej.

Prvi korak bio je tiskanje i izdavanje luksuznog kalendara u boji za 2016. godinu u kojemu su se našli brojni recentni i poznati projekti i uspjesi Lipe, realizirani u protekle tri godine. Koncepcijski, kalendar je zamišljen kao pregled lipaških aktivnosti kroz izabrane fotografije, vezanih u pravilu uz određene mjesece u kojima su se događale. Tako je, primjerice, fotografija velike međunarodne kulturne suradnje između Hrvatske i Mađarske, gala koncert nazvan "United Europe Singing", a koji su lipašice i lipaši zajedno s Panonskom filharmonijom i Mješovitim pjevačkiom zborom Mecsek iz Pečuha izveli u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013., logično smješten u mjesec srpanj, a tradicionalni Božićni koncert u crkvi sv. Mihaela, naravno, u mjesec prosinac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo