ZASTAVE NA POLA KOPLJA / Lika zavijena u crno zbog poginulih djevojčica: 'Imale su dugu plavu kosu i osmijeh poput anđela...'

Među poginulima je troje odraslih te dvije djevojčice, a u Korenici je tim povodom Dan žalosti

6.10.2023.
21:26
VOYO logo

U autobusnoj tragediji u Veneciji život je izgubilo pet Ukrajinaca koji su živjeli u Lici gdje su našli spas od rata. Među poginulima je troje odraslih te dvije djevojčice, a u Korenici je tim povodom Dan žalosti. Sve su zastave na pola koplja. Na prozoru škole u koju su išle djevojčice, vijori se crna zastava, javlja Danas.hr.

"Curice dugih plavih kosa, kao anđeli kad se nasmiju znači stvarno evo… Jučer sam s razrednicima pričala, to su bile vrijedne djevojčice, radile su redovito, dolazile na nastavu, njihovi nastavnici kažu da ih i dalje vide na njihovom mjestu", kazala je ravnateljica OŠ Franje Tuđmana u Korenici, Dražena Aračić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGINULA I JEDNA HRVATICA /

Uznemirujuća snimka autobusa koji leti u provaliju kod Venecije: Vozač je napravio nešto čudno, ne isključuje se ni sudar s drugim vozilom

Image
POGINULA I JEDNA HRVATICA /

Uznemirujuća snimka autobusa koji leti u provaliju kod Venecije: Vozač je napravio nešto čudno, ne isključuje se ni sudar s drugim vozilom

Jedna djevojčica je išla u sedmi, a druga u peti razred. Njihov otac radnik je gradskog poduzeća, a u ovoj strašnoj nesreći izgubio je i punca i punicu, a odmah po dojavi, otputovao je u Italiju. Direktor tvrtke Komunalac u Korenici, Franjo Anđić, rekao je da djelatnici već skupljaju pomoć za kolegu.

'Planirali su ovaj izlet oduševljeni jer su o tome maštali...'

"Imamo odluku o solidarnoj pomoći za ovakve slučajeve, a već su kolege počele pripremati između sebe određenu visinu pomoći. Pokušat ćemo Romanu umanjiti bol, ali to je nenadoknadiv gubitak", kazao je Anđić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se, naime, o dvije obitelji iz Hersona koji su bježale od rata pa spas pronašle u Hrvatskoj. Krajem svibnja stigli su u Liku, a bili su smješteni u Hotelu Macola. U Italiju je krenulo njih osmero, a troje je u bolnici u Italiji.

"Znam ih jako dobro, ove dvije obitelji su isto bile prijatelji. Došli su ovdje ja sam im pomogao da djeca idu u školu i s poslom”, ispričao je koordinator za Ukrajince u Korenici, Andrej Ilkiv. I Katarina koja je pobjegla iz Dnjipra ih je poznavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su nasmijani, planirali su ovaj izlet oduševljeni jer su o tome maštali i onda tako sve tragično završi", otkrila je.

U toj ličkoj općini živi oko 250 Ukrajinaca, a nesreća je mnoge pogodila. Tomo iz Korenice isto ima "veliku obitelj i isto kad se nešto desi teško pada, bez obzira bili rod ili ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U biti kako su ljudi bježali iz Ukrajine spasiti živu glavu na kraju su je izgubili u Veneciji. Strašno ne znam što bih rekla drugo", kazala je Svjetlana iz Zagreba. Dan žalosti službeno traje 24 sata.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo