LIJEPE VIJESTI ZA RODITELJE IZ PODRAVINE: / Besplatan vrtić ili dadilju dobit će treće i svako sljedeće dijete, ali postoji jedan uvjet

Image

Dijete iz iste obitelji ostvarit će pravo na besplatan vrtić ili obrt za čuvanje djece, neovisno o tome gdje se ostala djeca nalaze,

11.12.2020.
14:34
VOYO logo

Obitelji s troje i više djece u Koprivnici imaju priliku da njihova djeca dobiju besplatan vrtić ili dadilju. Naime, na sjednici Gradskog vijeća izmijenjena je Odluka o socijalnoj skrbi u Gradu Koprivnici koja ističe važnost pomaganja obiteljima s troje ili više djece.

Kako prenosi ePodravina, izmijene su planirane u području sufinanciranja troškova programa u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja te u obrtima za čuvanje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dakle, roditelji s troje ili više djece će po novome imati pravo na stopostotno podmirenje troškova. Dijete iz iste obitelji ostvarit će pravo na besplatan vrtić ili obrt za čuvanje djece, neovisno o tome gdje se ostala djeca nalaze. Epodravina piše da je bitno jedino da su djeca u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu, što znači u osnovnoj ili srednjoj školi ili pak na studiju.

Za navedene mjere u koprivničkom gradskom proračunu osigurano je dodatnih 200.000 kuna koje će prema najavama moći ostvariti oko 40 djece, dok ih je to do sada moglo učiniti tek šestero. S dodatnim mjerama, ukupni planirani iznos iznosi 700.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo