Kao u Africi, a zapravo Split / Ležite na covid odjelu u bolničkoj sobi bez klime i ventilatora, a živa se penje i do 40°C. Horor? Ne nego Hrvatska!

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

"Kao da živimo u Africi. Kao povratnik iz Kanade nisam znao da je stanje ovako loše u našoj bolnici na Križinama"

29.7.2021.
17:00
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Zamislite da u bolnici morate ležati jer ste negdje pokupili koronavirus? E sad zamislite da morate ležati u bolnici dok imate koronavirus gdje nema klime, nema ventilatora, Sunce prži, a vi se kuhate na navrućini. Podsjetimo temperature današnjih dana dostižu i do 40 stupnjeva. 

Vjerovali ili ne u Hrvatskoj je sve moguće pa tako i to 

Na covid odjelu na Križanima u KBC-u Split jedan Splićanin koji se vratio iz Kanade, kaže kako mu je majka u nevjerojatnim uvjetima, koji su bliži boravku u mikrovalnoj pećnici, nego u zdravstvenoj ustanovi najviše kategorije, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka nas je zvala da nema klimatizacijskog uređaja ni ventilatora, a temperatura joj je u sobi veća od 40 stupnjeva. Kako zbog bolesti i inače teško diše, možete zamisliti kako joj je sada disati, bez zraka u toj njezinoj sobi. Malo nas je ovo iznenadilo i svi nam doktori govore isto, kako je u energetsku obnovu bolnice utrošeno 100 milijuna kuna, a da svi dijelovi bolnice nemaju klimatizaciju."

Čudi ga činjenica što klimatizacija nije postavljena na COVID odjel, gdje je ljudi najviše trebaju. Istaknuo je kako su joj kupili ventilator kako bi "spasili majku da ima zraka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao da živimo u Africi. Kao povratnik iz Kanade nisam znao da je stanje ovako loše u našoj bolnici na Križinama."

Kaže kako su doktori i medicinske sestre odlični te da je to sve i njima šok. Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split i šefa COVID odjela izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić kaže kako znaju za taj problem te kako su nabavili određenu količinu ventilatora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klimatizacijski uređaji su naručeni, ali kao što i sami znate postoji postupak nabave koji se mora ispoštovati, a koji traje. Ova bolnica na Križinama ima centralni klimatizacijski sustav koji nije razveden po cijeloj bolnici. Tako nije razveden ni po COVID odjelu u prizemlju, gdje je prije bila fizikalna terapija. Čim klimatizacijski uređaji dođu, bit će postavljeni, a mi se možemo nadati kako će oni bolnici biti isporučeni što prije."

Image
u teškom stanju /

Covid pacijentu u Splitu prekipjelo: 'Na svoju odgovornost napustio sam bolnicu, ovo ne postoji nigdje u svijetu!'

Image
u teškom stanju /

Covid pacijentu u Splitu prekipjelo: 'Na svoju odgovornost napustio sam bolnicu, ovo ne postoji nigdje u svijetu!'

Sjećate li se problema s toplom vodom?

Prošle godine u prosincu jedan čovjek koji se zarazio koronavirusom, a bio je također na odleju na Križinama, otišao je iz bolnice na vlastitu odgvoronost jer na odjelu nije bilo tople vode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam se poželio tuširati, no na ovom odjelu ne postoji topla voda. Ne znam s čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. WC-i su zajednički muški i ženski. Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente", rekao je za Dalmaciju danas.

Također je naglasio kako mu je žao liječnika i sestara, jer se trude napraviti najbolje u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo