KONTROVERZA / Letica: Hoće li Daliji Orešković politika oduzeti dragocijeno majčinsko vrijeme?

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Letica je jučer na svojem Facebook profilu Orešković postavio pitanje koje je naišlo na salve kritika

22.10.2018.
11:08
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Reakcije na političko angažiranje i nedavne javne istupe bivše predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Dalije Orešković ne jenjavaju.

Podsjetimo, Orešković je najviše pažnje privukla nedavnim komentarima o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Za vrijeme gostovanja u emisiji "Nedjeljom u 2", ocijenila je Grabar-Kitarović "nulom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajmo ovako, koja je njezina osnovna uloga? Brinuti o usklađenom djelovanju državne vlasti. Ja ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je potkapacitirana za funkciju koju obavlja, ali meni se čini da njoj nešto magli pogled na stvarno stanje u državi, u smislu kako njezini građani žive", kazala je Orešković.

Komentari Orešković naišli su na jake reakcije na društvenim mrežama, a danas se na izjave bivše šefice Povjerenstva osvrnuo i Živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar Letice

Dalija Orešković je inače i snaha Slavena Letice, udana za njegova sina Franu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Letica tako je jučer na svojem Facebook profilu Orešković postavio pitanje koje je naišlo na salve kritika.

"Mnoštvo je poveznica, komentara, rasprava, odobravanja i osporavanja, pa i hejtanja i trolanja, nastalo na tragu današnjeg nastupa Dalije Orešković u gostima kod Aleksandra Stankovića u divanu "Nedjeljom u 2".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zanima kakva će Dalija biti, ako bude, političarka. Mene, pak, zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocijeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora", napisao je Letica.

Niz reakcija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letičin komentar izazvao je velik broj reakcija na nedjeljni medijski istup Orešković, kako pozitivnih, tako i negativnih. 

Među negativnima, komentatori su Letici zamjerili licemjerje, ali i kritiku koja se može doživjeti kao seksistički ispad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno je grozno ovo što ste objavili! Umjesto da snahi pružite podršku, ovako nisko nešto komentirate. Ona je o Vama govorila sve najbolje. Izjava nedostojna jednog profesora", tako piše jedna komentatorica.

"Poštovani gospodine....Nisam politički opredjeljena niti me politika zanima ali sam majka i žena i da zaposlena sam. Svaki posao oduzima dragocijeno vrijeme obitelji jer dijeca brzo rastu ali raditi se mora. Velika je stavka da kada se radi posao koji voliš, da si zadovoljniji, a s time, i tvoja obitelj. Vašim unukama treba majka ali isto tako otac, baka i djed. Bilo bi ljepo da joj pružite podršku pa makar se i ne slagali sa njezinim stavovima jer vaše unuke i čuju i čitaju i vide... Nadam se da razumijete što sam željela poručiti. S štovanjem", dodaje pak druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo