'GDJE JE SOCIJALNA OSJETLJIVOST?' / Gradonačelnik Pule optužen da 'brutalno' podiže namete: 'Što građani imaju od toga? Nikad neuredniji, prljaviji i neredovito košen grad'

Image
Foto: Sasa Miljevic/Pixsell

'Prihodi od komunalnog doprinosa su manji od pet posto, što je rezultat nerada i političke nestabilnosti. Građani trebaju znati da je prihod od poreza i prireza na dohodak u Puli u prvom polugodištu ove godine narastao za više od 5,3 milijuna eura u odnosu na isti period 2021. godine', rekao je Lerotić

26.10.2023.
11:55
Sasa Miljevic/Pixsell
VOYO logo

Nezavisni saborski zastupnik i pulski gradski vijećnik Marin Lerotić izjavio je u četvrtak kako pulski gradonačelnik Filip Zoričić brutalno podiže namete građanima i poduzetnicima te da za takav novi harač na građane očekuje potporu partnera u pulskom gradskom vijeću.  

"Pozivam sve odgovorne političke opcije da ne podrže ovaj udar na životni standard građana, posebice SDP koji se deklarira kao socijaldemokratska stranka. Gdje je u ovim odlukama socijalna osjetljivost",  upitao se Lerotić na konferenciji za novinare na pulskom Forumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grad nikad neuredniji i prljaviji'

Nada se, kaže, da će "pulski biti na liniji zadarskog SDP-a koji se protivi podizanju poreza na dohodak u Zadru ili na liniji bivšeg ministra Grčića koji se protivi povećanju paušalne stope poreza malim iznajmljivačima".

Ustvrdivši kako je u kriznim vremenima poput ovih, Grad taj koji dio tereta mora prevaliti na svojim leđima, Lerotić je ocijenio da u Puli to nije slučaj. Stoga vjeruje da će "biti dovoljno mudrosti, ali prije svega odgovornosti gradskih vijećnika da se glasno protive tom haraču na građane, koji su ih uostalom i izabrali i koje predstavljaju u Vijeću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE BUDITE OVCE' /

Bulj planira seoske straže zbog migranata, tvrdi da su mnogi teroristi: 'Ako budu pucali, treba uzvratiti istom mjerom'

Image
'NE BUDITE OVCE' /

Bulj planira seoske straže zbog migranata, tvrdi da su mnogi teroristi: 'Ako budu pucali, treba uzvratiti istom mjerom'

"U dvije i pol godine mandata jedino što je gradonačelnik učinio je podizanje cijena korištenja sportskih objekata, vode, parkinga, prikupljanja otpada te usluga na pulskoj tržnici. U samo dvije godine računi komunalnog poduzeća Herculanea koji pristižu svim našim sugrađanima narasli su za više od 80 posto. Što građani imaju od toga? Nikad neuredniji i prljaviji, kao i neredovito košen grad", naglasio je Lerotić.

'Ne treba nam udar na budžete građana'

Po njegovim riječima, ista stvar događa se i kod svih drugih trgovačkih društava u vlasništvu Grada i svih poskupljenja koji zadiru u kućni budžet kako zaposlenih, tako i umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihodi od komunalnog doprinosa su manji od pet posto, što je rezultat nerada i političke nestabilnosti. Građani trebaju znati da je prihod od poreza i prireza na dohodak u Puli u prvom polugodištu ove godine narastao za više od 5,3 milijuna eura u odnosu na isti period 2021. godine", rekao je Lerotić dodavši kako ukidanjem prireza i odlukom da se ne podigne stopa poreza na dohodak, prihodi od poreza će i dalje biti veći nego 2022. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Svijeće su skoro duplo skuplje nego lani, a cvijeće 25 posto. Otkrivamo kako ove Svi Svete proći jeftinije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, smatra Lerotić, komunalna naknada novim planiranim izmjenama raste za gotovo 40 posto a više od 50 posto izgubljenog prihoda od poreza nadoknadit će se samo kroz podizanje komunalne naknade.

"Udar na budžet građana je zadnje što nam treba. Kako će umirovljenici ili radnici s najnižim plaćama izdržati sva navedena poskupljenja," upitao se vijećnik Lerotić dodavši kako će neki poduzetnici, uslijed takvog poskupljenja, sigurno dići cijene svojih proizvoda, a tu veću cijenu platit će opet građani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo