Replike znamenitosti / Lego atrakcija na Zagrebačkom velesajmu: Od popularnih kockica napravljeni Batmanov automobil, Titanic...

Zagrebački velesajam okupiralo je više od 100 maketa napravljenih od nevjerojatnih 7 milijuna Lego kockica

4.8.2018.
8:00
VOYO logo

Na Zagrebačkom velesajmu počinje događaj godine za svu djecu, ali i one starije koji vole Lego kockica.

Na izložbi će biti svega, od modela superjunaka, povijesnih i sportskih ličnosti u izvornoj veličini pa do maketa fiktivnih i stvarnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački velesajam okupiralo je više od 100 maketa napravljenih od nevjerojatnih 7 milijuna Lego kockica. No, posjetitelji će se sigurno najviše zadržati kod Batmanova automobila. Vozilo ovog superjunaka veliko je kao pravi automobil, a izrađeno je od 900.000 kockica.

"Uvijek vjerujem da će ovo biti velika atrakcija. Često kad posjetimo neko mjesto ovo je atrakcija godine. Nadam se da radimo nešto neobično, nešto neočekivano. Naravno, pozivam sve da dođu jer ovo nije samo za djecu, ovo je izložba i za odrasle", kazao nam je organizator izložbe Rafał Szymański.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz velik broj izložaka iz Star Warsa i mnogih drugih priča i bajki tako se može uživati i u prizorima iz stvarnosti. Uz znamenitosti iz cijelog svijeta tu su i sportske ikone, ali i neke stvari iz povijesti.

Na Zagrebačkom velesajmu trenutno se nalazi najveća replika Titanica napravljena od Lego kockica. Dugačak je 11, a visok skoro 3 metra. Za njegovu izradu bilo je potrebno čak pola milijuna kockica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina maketa je interaktivna, svijetli ili se pokreće pritiskom na tipku, no uz samo razgledavanje za najmlađe je stvoren i prostor za igru.

"Djeca se mogu zabaviti kockicama, igrati se s njima na načine koji mogu pomoći u njihovu razvoju. Mogu pisati, printati, zbrajati, sastavljati vozila i  testirati ih, tako da će im ovo sigurno biti zabavno", ispričao nam je organizator izložbe Rafał Szymański.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se možda nismo proslavili izradom ove kućice ne sumnjamo da će brojna djeca koja će posjetiti ovu izložbu ovdje pokazati svu svoju kreativnost.

To će moći učiniti sve do 30. rujna, a organizatori koji su izložbu održali već u pet zemalja očekuju da će i ovdje imati najmanje 30 tisuća posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo