prekida glumačku karijeru / Legendarni Britanac se povlači zbog Parkinsona

Image
Foto: AP

Poznat po brojnim ulogama u gangsterskim filmovima i komedijama, Hoskins je za ulogu privatnog detektiva u vratolomnoj misteriji smještenoj u četrdesete "Tko je smjestio Zeki Rogeru?" iz 1988., u kojoj glumi nasuprot animirane glavne glumice, zaradio nominaciju za Zlatni globus.

8.8.2012.
20:11
AP
VOYO logo

ZAGREB - Britanski glumac BobHoskins, poznat po ulozi u hitu "Tko je smjestio Zeki Rogeru?", prisiljen je prekinuti svoju glumačku karijeru nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, prenosi britanski BBC.

U priopćenju njegova agenta stoji da se 69-godišnji glumac nakon bogate 40-godišnje karijere povlači u intimu svojeg doma i obitelji. "Bob želi zahvaliti svim divnim i briljantnim ljudima s kojima je surađivao tijekom godina te svojim obožavateljima koji su ga podržavali tijekom njegove divne karijere", ističe se u priopćenju. "Sada se veseli mirovini u krugu svoje obitelji i moli za poštivanje  privatnosti u ovakvom trenutku", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat po brojnim ulogama u gangsterskim filmovima i komedijama, Hoskins je za ulogu privatnog detektiva u vratolomnoj misteriji smještenoj u četrdesete "Tko je smjestio Zeki Rogeru?" iz 1988., u kojoj glumi nasuprot animirane glavne glumice, zaradio nominaciju za Zlatni globus. Među slavnijim su mu filmovima i "Brazil", "Kuka" i "Super Mario Bros", a svoju je posljednju filmsku ulogu ostvario u najnovijem holivudskom hitu "Snjeguljica i lovac" iz 2012., u kojemu igra jednog od sedam patuljaka uz bok KristenStewart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo