Lavina reakcija na Linicevu smjenu

Jos uvijek stizu reakcije ministara i politickih aktera na sceni na smjenu ministra financija Slavka Linica, kojeg je u utorak ujutro smijenio premijer Milanovic.

6.5.2014.
18:00
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Branko Grcic kazao je kako premijer predlaze i smjenjuje ministre, ali i izrazio uvjerenje da je Vlada ovim postupkom ojacala jer je poboljsana komunikacija s ministrima.

"Zoran Milanovic je mandatar Vlade, on predlaze, ali i smjenjuje ministre ukoliko nije zadovoljan njihovim radom ili nema dobru komunikaciju s njima", rekao je Grcic novinarima u Cakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li nakon Liniceve smjene Vlada nestabilnija, Grcic je kazao kako je Vlada stabilna te da je poboljsana komunikacija sa svim ministrima, sto znaci da je Vlada ojacala. Za Linicevog nasljenika Borisa Lalovca rekao je kako i sam premijer za njega kaze da je mlad, sposoban i strucan covjek te da ga to cini odlicnim izborom za duznost ministra.

Predsjednik zabrinut

Smjenu ministra financija Slavka Linica komentirao je i u Splitu na proslavi Sudamije predsjednik Ivo Josipovic. Kazao je da ne osporava pravo premijeru Milanovicu da bira svoje suradnike, ali je priznao da je zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brine me cinjenica da su sve cesci sukobi unutar vladajucih struktura. Brine me nacin kako se ti sukobi artikuliraju kroz medije. Brine me cinjenica sto su sve cesce pod udarom pravosudnih tijela visoki drzavni duznosnici", kazao je Josipovic.

Ministar uprave Arsen Bauk je pak kazao da je "pitanje kako ce to utjecati. Svaki potez utjece. Dobar dobro, a los lose". Sef Sabora Josip Leko je pak porucio da je "opce poznato da je premijer mandatar i ne mora navoditi razloge zasto je netko smijenjen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandicu je ovo zalosno

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic izjavio je pak kako je zalosno da se nesto tako dogada. "Kao odgovoran covjek mogu samo reci da je zalosno da se nesto tako dogada. S druge strane, zelim predsjedniku Vlade da sto prije kompletira svoj tim i da odgovore na potrebe gradana, ne samo Zagreba nego i cijele Hrvatske, da gradani bolje zive", rekao je Bandic novinarima na proslavi Durdevdana na Bundeku.

Ako vladajuci to nisu sposobni uciniti onda ce se dogoditi ono sto se u demokratskom svijetu treba dogoditi - ljudi ce to sankcionirati na izborima. Ja im zelim da tu krizu sto prije prebrode i da se nastavi raditi u interesu gradana ove zemlje, istaknuo je Bandic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo