USUSRET GRADSKOJ SKUPŠTINI / Kustos Muzeja korupcije pisao Plenkoviću: 'Zahvaljujemo što će HDZ podržati Bandićev GUP'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Korupcija je, treba to uvijek i svuda naglašavati, u svojoj srži prijateljstvo i suradnja, a prijatelje ne valja razočarati', pišu iz Muzeja

5.7.2019.
8:59
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

''Želim vam u ime Muzeja korupcije zahvaliti što će HDZ u zagrebačkoj Skupštini podržati Generalni urbanistički plan (GUP) kojeg predlaže Vaš partner na svim razinama vlasti Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba'', istaknuo je u pismu premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću redatelj i kustos Muzeja korupcije Dario Juričan.

U pismu podsjeća da je prijedlog GUP-a javno objavljen samo devet dana prije sjednice Skupštine i to bez javne rasprave o najnovijim idejama gradonačelnika o najvažnijem strateškom urbanističkom planu glavnog grada RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Muzej korupcije u pismu Andreju Plenkoviću predstavio projekte i zamolio podršku

Image

Muzej korupcije u pismu Andreju Plenkoviću predstavio projekte i zamolio podršku


''Takav pristup pozdravljamo! U navedenom GUP-u vaš partner Bandić pomaže u realizaciji kapitalnih objekata svojim prijateljima. Muzej korupcije zdušno podržava takve aktivnosti jer korupcija je - treba to uvijek i svuda naglašavati - u svojoj srži prijateljstvo i suradnja, a prijatelje ne valja razočarati! Muzej korupcije je hram mira, ljubavi i komunikacije. Posebno podržavamo betonizaciju javne površine, dosad poznatije kao Hipodrom'', naglasio je, između ostalog, Juričan.

''Podsjećam vas da je Muzej korupcije još početkom lipnja 2019. položio kamen temeljac, kao prvi investitor na bivši Hipodrom. Muzej korupcije generirat će veliku zaposlenost i posjećenost, sjajan prihod, potaknuti mlade na povratak i biti vrhunska edukativna ustanova za sve željne uspjeha u našem društvu'', napominje kustos, koji nije zaboravio premijeru prinijeti pozornosti i prve skice Muzeja, zajedno s vidikovcem u obliku potkove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Muzej u obliku hrama će biti u prizemlju. To je tek prva faza projekta koji uključuje i metro s tunelom kroz Medvednicu i žičaru do Sljemena. Na tom projektu rade vodeći hrvatski urbanisti i arhitekti koji nude rješenja, nisu vam to projektstoperi i vagabundi kao nekakvo Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatska komora arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i njima slični neimari koji se negativno izražavaju o gradonačelnikovim projektima'', upozorava Juričan.

No, nije tu kraj projektima pa tako u drugoj fazi slijedi otvaranje aqua-parka Bundek, a i toliko puta obećane terme iz Blata također dolaze na to novozagrebačko jezero. U tr''ećoj fazi slijedi poslastica - radimo projekt 'Grad u gradu', poznatiji kao 'zagrebački Manhattan' i tamo će, na 70-tom katu, gradonačelnik Bandić napokon dobiti pristojan ured. Zaslužio ga je. Budućnost počinje danas i što nas je više prije ćemo doći do cilja. Beton je čovjekov najbolji prijatelj i sve nas čvrsto vezuje''objasnio je premijeru redatelj, koji se nada da će Plenković podržati inovativni projekt Muzeja korupcije na prostoru Hipodroma.

''Ukoliko Vaši cijenjeni zastupnici zbilja glasaju za GUP kakav Bandić nudi, nama će biti izuzetna čast da i vi, dragi predsjedniče Plenković, dobijete u Muzeju korupcije vlastitu dvoranu, kao što su ju već dobili dični hrvatski muževi Ivica Todorić, Miroslav Kutle i Milan Bandić, ionako odreda povezani sa strankom koju vodite'', zaključuje Juričan u pismu Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo