KULTUROCID U SPLITU, NETKO JE POŠARAO DIOKLECIJANOVU PALAČU: / Cijeli čin oštro osudio i gradonačelnik

Image

Vandali su pošarali Vestibul Dioklecijanove palače

23.1.2019.
15:38
VOYO logo

Netko je pošarao Vestibul Dioklecijanove palače u Splitu. Policija nije dobila dojavu o uništavanju baštine stare 1700 godina, ali je nakon poziva novinara rekla da će izaći na teren.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda, a na ovaj je kulturocid reagirao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najoštrije osuđujem kulturocid'

'Najoštrije osuđujem kulturocid u povijesnoj jezgri grada! Split ovo nije, a autori ovih škrabotina teško se mogu smatrati Splićanima! Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji su bezumnim činom nanijeli štetu našoj neprocjenjivoj baštini!

Pozivam neke medije da se odgovorno ponašaju i da naglašenim objavljivanjem ne potiču škrabotine na javnom mjestu kao prihvatljiv izraz komunikacije! Afirmiranjem takvih gesti pojedinaca koji šaraju po gradskim zidovima stvara se klima prihvatljivosti takvog ponašanja, koje, evo u ovom slučaju eskaliraju na apsolutno neprihvatljiv način!", poručio je Opara preko Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike