TREĆE GOSTOVANJE /

Kultni punk trubadur ponovno stiže u Zagreb

Image

Američki punk trubadur Grant Hart, jedan od osnivača kultnog melodičnog hard core benda Hüsker Dü nastupit će 23. listopada u klubu Močvara.

25.9.2014.
16:50
VOYO logo

Američki punk trubadur Grant Hart, jedan od osnivača kultnog melodičnog hard core benda  Hüsker Dü nastupit će 23. listopada u klubu Močvara.

Za razliku od prethodna dva gostovanja u Zagrebu, ovoga puta Grant Hart će zagrebačkoj publici prezentirati svoje bogato kantautorsko stvaralaštvo uz pratnju benda kojeg čine iskusni glazbenici hrvatske underground rock scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački koncert Granta Harta održava se u sklopu mini europske turneje u logistici Žednog uha koja će, uz Split (16.10., Judino drvo) i Rijeku (15.10., Palach), obuhvatiti i Beograd, Skopje, Beč i Sofiju.

Rođen u američkoj disfunkcionalnoj porodici, vrlo rano izgubivši straijeg brata u nesretnom slučaju Grant Hart od samog početka života nije imao mnogo izbora u daljnjem životnom opredeljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sreću njega samoga i danas brojnih obožavatelja diljem svijeta krenuo je putem glazbe i ostvario zavidne uspjehe na rock'n'roll sceni u skladanju rock glazbe i pisanju pjesama. 

Najvažniji uspjeh Granta Harta, po čemu ga poznaju i prosječni znalci rock kulture, je osnivanje melodičnog hardcore benda Hüsker Dü 1979. godine, zajedno s Bobom Mouldom i Gregom Nortonom.

Grant se s punim pravom smatra ključnom osobom suvremene američke glazbe jer je kao suosnivač, bubnjar, pjevač te autor nekih od najljepših pjesama iz njihove ostavštine ("The Girl Who Lives On Heaven Hill", "Green Eyes", "No Promise Have I Made") ostavio neizbrisiv trag na rock'n'roll u protekla tri desetljeća.

Svojim ogromnim skladateljskim darom i nepogrešivim osjećajem za pop melodiju najčešće dobro zakamufliranom pod zidom gitarske buke, postavio je temelje onoga što je danas znano kao indie rock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno svi indie rock bendovi, pa i legendarni Pixies, istaknut će kako im je baš Hüsker Dü bio najvažnija inspiracija u stvaralaštvu.

Grant je bio lider i zanimljivog rock benda Nova Mob s kojim je snimio dva studijska albuma, jedan EP i hrpu singlova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solo karijeru je započeo kao tinejdžer,  a prvi solo "EP - 2514" je izdao 1989. godine.

Do danas je objavio pet studijskih albuma i četiri EP-ja.

Bend koji će nastupiti s Grant Hartom na žednouhoj mini europskoj turneiji  čine četiri iskusna zagrebačka underground glazbenika (Hemendex, Man Zero, St!llness, Umor ) koji trenutno kroz bend ESC Life ispoljavaju svoju veliku ljubav prema glasnom zvuku  gitare, pop melodijama i starim punk pločama.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulazu će koštati 60 kuna.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo