Brigitte Lacombe /

Kultna holivudska fotografkinja prvi put je u Hrvatskoj, a za RTL je otkrila kako je raditi sa zvijezdama

Nakon rada na setu novog Scorseseova filma "The Irishman", na kojem se družila s Robertom De Nirom, Alom Pacinom i Joeom Pescijem, Brigitte Lacombe odabrala je Zagreb

12.9.2019.
20:48
VOYO logo

Cinema Portraits naziv je izložbe slavne fotografkinje Brigitte Lacombe. Od sutra prvi put će se u Hrvatskoj moći vidjeti kako neke od najslavnijih zvijezda današnjice izgledaju kroz objektiv legendarne umjetnice. 

Zanimljivo, umjetnica bježi od objektiva i izbjegava medijsku pozornost. Ipak za RTL Danas progovorila je o svojim prijateljima - redom zvijezdama Hollywooda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oskarovac Martin Scorsese samo njoj dopušta fotografiranje na svojim filmskim setovima, a holivudska ikona Meryl Streep ne samo da je njezina dobra prijateljica već i suradnica više od 30 godina.

"Ona je divna majka, prijateljica, iznimna je. Predstavlja sve suprotno od tog zvjezdanog zanosa, jako je kompleksna, ali i direktna", opisuje Lacombe svoju prijateljicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od davne 1975. godine Brigitte Lacombe bavi se fotografijom. Francuskinja, koja je sa 17 godina prekinula školovanje i stigla u Ameriku. Fotografirala je gotovo sve filmske zvijezde, modele, glazbenike, ali i političare. 

"Svim ljudima na ovim fotografijama itekako se divim. Zbog toga sam i počela to raditi i jako sam sretna što mogu birati film i ljude koje ću fotografirati. Radim ovo već jako dugo, to je svijet koji vrlo dobro poznajem. Na njih uopće ne gledam kao na poznate osobe, meni su oni svi glumci koji me zanimaju", rekla je.

Fotografije s filmskih setova i portreti poznatih i slavnih, najčešće u crno-bijeloj tehnici, njezina su specijalnost. Ipak, iako je godinama dio Hollywooda, dodatnu medijsku pozornost ne voli. Nikad se nije udavala, nema djece, uvijek je od glave do pete u crnom i svoj posao voli više od svega.

"Kao svakom fotografu puno mi je ugodnije kada sam ja ta koja gleda, promatra. Ne volim kada me ljudi gledaju, to mi je čudno", reći će za sebe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato njezine radove gledaju drugi. Nakon rada na setu novoga Scorseseova filma "The Irishman", na kojem se družila s Robertom De Nirom, Alom Pacinom i Joeom Pescijem, Brigitte Lacombe odabrala je Zagreb. 40 fotografija koje ona posebno cijeni od sutra se prvi put mogu vidjeti - i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo