NE OBEĆAVAJU ČUDA / Kukuriku za Hrvatsku jednakih šansi

Image
Foto: PIXSELL

Predstavnici Kukuriku koalicije predvođeni Zoranom Milanovićem i Radimirom Čačićem posjetili su Kistanje gdje su se susreli s građanima. Kažu, žele Hrvatsku u kojoj će svaki čovjek biti pun samopoštovanja i samopouzdanja.

6.11.2011.
16:00
PIXSELL
VOYO logo

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović i Radimir Čačić tijekom posjeta Šibensko-kninskoj županiji posjetili su Kistanje, gdje su u razgovoru s građanima poručili da će njihova koalicija, ako dobije povjerenje birača na parlamentarnim izborima, od Hrvatske stvoriti zemlju jednakih šansi za sve građane, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Područje Kistanja Milanović je ocijenio posebno "ranjenim i ranjivim", istaknuvši kako su svi stanovnici toga područja hrvatski građani s pravom na jednaku šansu. U sadašnjem trenutku, ocijenio je, "svi su uskraćeni - bili katolici, pravoslavni, Srbi ili Hrvati"

Kistanje je drugačiji kraj od Šibenika, Splita ili Zadra, a tom kraju, u kojemu se uvijek teško živjelo, danas "živi jedan broj ljudi koji dijele sudbinu i moraju zajedno graditi budućnost", rekao je Milanović. Pravo na normalan život, bez kojega nema ni suživota, vrijedi za sve koji žive na području Kistanja, jer svi oni, bez obzira na nacionalnost i vjeru, imaju hrvatske isprave i pravo na jednaku šansu - da dobiju pošteni posao za koji će biti pošteno plaćeni, dodao je.

Predsjednik SDP-a rekao je i kako ne obećavaju čuda, već ono što će pokušati ostvariti. "Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe", poručio je Milanović mještanima Kistanja.

I predsjednik HNS-a Radimir Čačić istaknuo je kako je poruka 'Hrvatska jednakih šansi' jedna od temeljnih političkih poruka Kukuriku koalicije. To znači jednake mogućnostima za sve građane - u obrazovanju i zdravstvu, a posebno u zaradi, dodao je.

"Hrvatska treba samopoštovanje i samopouzdanje, a temeljna pretpostavka za to je da radimo", kazao je Čačić, poručivši kako će buduća vlada, ako Kukuriku koalicija dobije povjerenje građana na izborima, umjesto u socijalnu pomoć i političke transfere, sredstva ulagati u otvaranje novih radnih mjesta.

Nakon posjeta Kistanju, čelnici Kukuriku koalicije uputili su se u Oklaj, gdje su s vinarima i maslinarima razgovarati kako država može pomoći njihovoj konkurentnosti na tržištu.

U sklopu obilaska IX. izborne jedinice Radimir Čačić je prijepodne kratko boravio i u Šibeniku, gdje se družio s građanima na kavi, a kasnije je posjetio izložbu slika u šibenskom hotelu Krka, koju su organizirale žene HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo