KUJUNDŽIĆ NAPAO PUPOVCA: / 'Koristi incident u Kninu kako bi prikazao Hrvatsku problematičnom'

Image

"Iznenadilo me što je g. Pupovac, koji je profesor, ozbiljan i pametan čovjek, uporabio taj incident u svrhu u koju je uporabio.

27.8.2019.
16:39
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u srijedu da Milorad Pupovac koristi napad na Srbe, koji se dogodio kod Knina, da bi Hrvatsku prikazao problematičnom državom, poručivši kako "svi zajedno trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati".

Podsjetivši kako je bio među prvima koji su osudili incident kod Knina, kada je u napadu na goste kafića koji su gledali utakmicu Crvene zvezde ozlijeđeno pet osoba, Kujundžić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da Pupovac pretvara taj incident u politički problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo što Pupovac radi nije nimalo manje sramotno od napada'

"Uistinu držim sramotnim napadati bilo koga, a posebice napadati po nacionalnoj osnovi, ali nimalo manje tužno i sramotno nije ono što sada radi g. Pupovac, gdje huliganske incidente pretvara u politički problem i prikazivanje Hrvatske problematičnom, kao države i nacije. Takvi incidenti, nažalost, događaju se i u drugim državama i svi zajedno, neovisno tko je koje nacionalnosti, trebamo raditi da to ne prerasta u neke veće sukobe i da se povijest ne ponavlja", rekao je.

'Iznenadio me'

Na upit ima li i dalje mjesta za Pupovca u vladajućoj većini Kujundžić je odgovorio kako o tome odlučuje premijer Andrej Plenković. "Iznenadilo me što je g. Pupovac, koji je profesor, ozbiljan i pametan čovjek, uporabio taj incident u svrhu u koju je uporabio. Mislim da svi zajedno trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da se time više neće služiti i da svi zajedno trebamo činiti da su svi građani u Hrvatskoj ravnopravni i da svi zajedno osudimo huligane, neovisno po kojoj osnovi rade takve incidente", poručio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike