Tužio gazdaricu / Kuhara na svadbi pretukli bijesni gosti, vlasnica restorana mora mu isplatiti odštetu zbog ozljeda na radu

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U prilično neobičnom sudskom sporu, kojemu je prethodio svakako nesvakidašnji događaj, karlovački kuhar star 21 godinu od vlasnice restorana Dolcevita u Hrnetiću ishodio je sudskim putem (u ovom trenutku nepravomoćno) odštetu od 8.000 kuna, kao i sudske troškove.

14.2.2017.
13:45
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Njega su, naime, na radnom mjestu napali i pretukli gosti na svadbi koju je tamo radio 22. lipnja 2013. godine oko 21.30 sati. Trojac mu je upao u kuhinju negdje između juhe i glavnog jela i brutalno ga pretukla bez ikakvog povoda, piše KAportal. Tako istučen završio je smjenu, a onda je zatražio liječničku pomoć, nakon koje je hospitaliziran na četiri dana u Općoj bolnici Karlovac.

Tužena gazdarica pokušala je osporiti njegov tužbeni zahtjev, smtrajući da nije bila odgovorna za napad, jer ga ona nije mogla predvidjeti niti spriječiti, pozivajući se na članke zakona koji kažu kako poslodavac odgovara za štetu ako je ona nastala kao posljedica utjecaja tehnološkog procesa ili profesionalnog rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobne večeri trojac je, kako je u prijavi dostavila sudu policija, vrijeđao goste lokala i vlasnika, kao i zaposlenike. Jedan je okrivljeni, navodi se u presudi, kuhara udario šakom u glavu, ovaj je pao, a onda su ga svi nastavili udarati rukama i nogama po cijelom tijelu.

Više o slučaju saznajte na KAportalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo