Kuća za 80.000 kuna i posao nakon fakulteta!

Život se vraća u Perušić – malo mjesto u Ličko-senjskoj županiji, a iz njegova primjera mogla bi učiti cijela Hrvatska.

21.9.2011.
13:59
VOYO logo

Na gradilištu u Perušiću su radnici, ali i vlasnici obiteljskih kuća iz programa poticane stanogradnje koje će ih stajati osamdesetak tisuća kuna.

Mnogi mladi iz Perušića posao su pronašli upravo u industrijskoj zoni, u kojoj će, kako su najavili u općini, uskoro niknuti novi pogoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo reći da smo osigurali stotinjak radnih mjesta, ali posredno. Dakako, investitor je tu odigrao glavnu ulogu, općina je priredila okolnosti u kojima je to bilo moguće, u kojima će se moći zaposliti mladi ljudi iz Perušića", kaže za Dnevnik.hr Krešimir Kreković iz Općine Perušić.

Istru zamijenio Likom

Neki su na posao u Perušić stigli doslovno s fakulteta, i to s diplomom geoekologa. Jedna od njih je Jelena Milković , koja se zaposlila u Parku prirode Grabovača. Diplomirala je 11. siječnja, a već je 1. travnja počela raditi, i to u struci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportske terene u Istri Tomislav Špehar zamijenio je pećinskim parkom, u kojem je voditelj brojnim turistima koji navraćaju u mjesto. Smatra da u Perušiću ima bolju životnu perspektivu, zbog čega se i odlučio preseliti u Liku.

Vezani članci:

arti-201105020014006 arti-201108090341006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo