premijer i ministar u vojarni / Krstičević se obrušio na medijske napade na njega, a Plenković poručuje: 'Za obranu će biti osiguran veći proračun'

'Više nego ikad poražene snage skupa sa paraobavještajnim elementima žele kriminalizirati naše veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu'

24.11.2016.
19:06
VOYO logo

Za obranu zemlje, bit će osiguran veći proračun nego što je to bilo dosada - poručio je premijer Andrej Plenković nakon što je s ministrom obrane Damirom Krstičevićem obišao vojarnu Croatia i to samo nekoliko sati nakon što je Krstičević na sjednici Vlade poručio da poražene snage žele oslabiti hrvatski sigurnosni sustav kao i sigurnost branitelja jer pokušavaju kriminalizirati pobjedu u Domovinskom ratu.

Iznenadni posjet premijera Plenkovića vojarni Croatia u Novom Zagrebu. Domaćin, ministar obrane upoznao ga je s uvjetima života vojnika, a nakon obilaska i premijer je poručio - potrebna su ulaganja, pa će i proračun za obranu - biti veći.

"Omogućit ćemo ja vjerujem i veću marginu izdavanja za proračun obrane u budućnosti i na taj način i našu bolju interoperabilnost sa drugim stranama, a i kavalitetniji život hrvatske vojske", kaže premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska vojska je brend, hrvatska vojska je pobjednička vojska i uvijek spremna izvršiti sve one zadaće koje se stavljaju pred nju. Ulaganje u obranu je ulaganje i u sigurnost", poručuje Krstičević.

Nekoliko sati prije, na sjednici Vlade Krstićević se obrušio na medijske napade koji njega i 4. gardijsku brigadu prozivaju za ratne zločine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nego ikad poražene snage skupa sa paraobavještajnim elementima žele kriminalizirati naše veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu, djelovanje Hrvatske vojske u Bosni i Hercegovini, zapovjednike, časnike, dočasnike, generale, oslabiti našu Hrvatsku, naš sustav sigurnosti i sigurnost naših branitelja, ja im želim poručiti da u tome neće uspjeti", rekao je ministar obrane.

Zbog iskrivljavanja slike o Domovinskom ratu u Saboru je prosvjedovao i  MOST-ov Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski vojnik se optužuje za sve i svašta, dok u isto vrijeme oni koji su klali i palili po Vukovaru, oni koji su ubijali, hodaju slobodni ovom državom. Oni koji su najveći genocid pokušali napraviti minirajući branu Peruču danas hodaju slobodni", poručio je Bulj.

U obranu ministra Krstičevića stale su i braniteljske udruge. Upozorili su da je Državno odvjetništvo Šibensko-kninske županije dva dana uoči 25. obljetnice zločina u Vukovaru i Škabrnji na obavijesne razgovore pozvalo zapovjednike bojni 4. gardijske brigade zbog navodnih zločina u operaciji "Oluja". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo