VRATILI SE U HRVATSKU / Krstičević poželio 'Krilima Oluje' dobrodošlicu nakon nastupa u Belgiji i čestitao im 200. nastup

'Krila Oluje' dosad su imala 200 nastupa - 143 u Hrvatskoj i 57 u inozemstvu

16.9.2019.
18:13
VOYO logo

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" vratila se u ponedjeljak 16. rujna 2019. u matičnu bazu u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku nakon izvedbe jubilarnog 200. nastupa na međunarodnom vojnom zrakoplovnom mitingu "Sanicole Airshow" u Zrakoplovnoj bazi "Kleine Brogel" u Kraljevini Belgiji.

Na svečanom dočeku na stajanci baze u Zemuniku pilote „Krila Oluje“ dočekali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadni general Michael Križanec te predstavnici grada Zadra i Zadarske županije. Nije izostala ni slavljenička torta sa znakom grupe i brojkom 200.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Dobro došli u Hrvatsku! Ovo je veliki dan za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini. Čestitam vam na jubilarnom, 200. nastupu u Belgiji“, poželio im je ministar Krstičević te dodao kako su oni u svjetskom vrhu akrobatskog letenja i naša pobjednička zrakoplovna reprezentacija. Zahvalio je i zrakoplovnim tehničarima i svima drugima koji podupiru „Krila Oluje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je i ovom prigodom podsjetio kako će se sljedeće godine u Zadru održati međunarodni zrakoplovni vojni miting - velika zrakoplovna manifestacija ne samo za grad Zadar i Zadarsku županiju nego i za cijelu Hrvatsku.

Na jubilarnom 200. nastupu čestitao im je i načelnik Stožera HRZ-a general Križanec. Kazao je kako je to impozantno postignuće te je podsjetio kako su za svoje nastupe "Krila Oluje" osvojila brojne nagrade. Iskazao je uvjerenje da će međunarodni zrakoplovni vojni miting koji će se održati sljedeće godine u Zadru opravdati sva očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Krstičević poželio Krilima Oluje dobrodošlicu nakon nastupa u Belgiji i čestitao im jubilarni 200. nastup

Image

Krstičević poželio Krilima Oluje dobrodošlicu nakon nastupa u Belgiji i čestitao im jubilarni 200. nastup

“Krila Oluje” su do sada imala 200 nastupa, od kojih 143 u Hrvatskoj i 57 u inozemstvu, a svoj program su prezentirala na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

Uz vođu grupe satnika Darka Belančića u grupi još lete bojnik Ivan Anđić kao lijevi pratitelj te satnik Goran Grgić kao desni pratitelj. Bojnik Zvonimir Mravunac je repni pratitelj, a vanjski lijevi i desni pratitelji su natporučnik Denis Živaljić i natporučnik Marko Novković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo