PREGOVaraju SAD I IZRAEL / Krstičević na pitanje RTL-a o nabavi aviona: 'Hrvatska je svoj dio posla napravila'

Krstičević je kazao da se malo trebamo strpjeti u vezi pregovora SAD-a i Izraela

18.12.2018.
17:12
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević odgovorio je danas u Varaždinu na pitanje reporterke RTL-a Leone Šiljeg o tome da se izraelski premijer Benjamin Netanyahu osobno zauzeo oko pitanje nabave F-16 Barak u razgovorima s SAD-om.

"Malo strpljenja. Izrael i SAD međusobno komuniciraju o tom pitanju. I hrvatski premijer i predsjednica, a i ja sam rekao da je Hrvatska svoj dio posla napravila i da čekamo kako će se odviti situacija", kazao je Krstičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dodatno pitanje hoće li ugovor biti potpisan do kraja godine, Krstičević je danas u Varaždinu rekao da je to već odgovorio. 

Na pitanje smatra li da je zastoj u nabavi zbog dogovora Izraela i SAD-a propust njegova tima, Krstičević nije konkretno odgovorio. "Sretan sam da sustavno i kontinuirano jačamo i modernizirano Hrvatsku vojsku", kazao je Krstičević i dodao kako da se vojska vraća u mjesta koja su strateška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratili smo vojsku u Vukovar, vratili smo je u Sinj, Ploče, a danas i u Varaždin. To su konkretni projekti koji su u finkciji jačanja sposobnosti HV-a", rekao je Krstičević i dodao kako je među tim projektima i nabava borbenih aviona. 

"Odluka je donesena. Strpimo se", zaključio je Krstičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo