mirovna operacija / Krstičević ispratio karlovački kontigent HV-a u Libanon: 'Budite predstavnici prave, pobjedničke Hrvatske!'

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

'Uvjeren sam kako će ovaj angažman Hrvatske vojske biti još jedan od doprinosa globalnoj sigurnosti i stabilnosti', izjavio je Krstičević prilikom ispraćaja vojnika u Libanon

18.4.2018.
16:00
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević danas je svečano ispratio 1. hrvatskoi kontingenta u operaciju potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu – UNIFIL iz Karlovca, piše KAportal.

"Uvjeren sam kako će ovaj angažman Hrvatske vojske biti još jedan od doprinosa globalnoj sigurnosti i stabilnosti", izjavio je tom prigodom ministar obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontingent čine 52 pripadnika, među kojima dvije pripadnice Oružanih snaga RH, a bit će u sastavu kontingenta Oružanih snaga Talijanske Republike zajedno s pripadnicima 'Julija' brigade u sastavu satnije za opću inženjerijsku potporu. Zapovjednik 1. HRVCON-a UNIFIL je bojnik Željko Javorović, a zapovjednik  inženjerijske satnije je satnik Dražen Brkić.

Ministar je pripadnicima kontingenta poručio kako u odori hrvatskog vojnika ne predstavljaju samo sebe, već svoju domovinu čiju zastavu ponosno nose na svojoj odori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budite pravi predstavnici one pobjedničke Hrvatske vojske koja je uvijek znala iznaći rješenja za sve izazove. Hrvatski vojnik je svojim trudom, svojom krvlju i svojim znojem postao pravi brend u svijetu, rekao je ministar izrazivši zadovoljstvo što su hrvatski vojnici u potpunosti opremljeni hrvatskim naoružanjem i opremom", dodao je Krstičević. 

Podsjetio je da pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u operaciji UNIFIL od ožujka 2007. godine na dužnostima stožernih časnika, naglasivši pritom kako Republika Hrvatska zna da bez sigurnosti nema ni blagostanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska kao punopravna članica UN-a poštuje napore za stabilizacijom stanja u misijama potpore miru diljem svijeta. Prije samo dvadeset i sedam godina bili smo korisnici međunarodne pomoći, a sada zajedno s našim saveznicima sudjelujemo u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru u drugim dijelovima svijeta", rekao je Krstičević.

Veleposlanik SAD-a u RH Robert Kohorst podsjetio je na riječi američkog ministra obrane Jamesa Mattisa koji je kazao kako je Hrvatska mala zemlja koja se bori znatno iznad svoje kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo zato mogu reći da sam počašćen što iz prve ruke mogu vidjeti ovu impresivnu Inženjerijsku satniju i gledajući vas koji ćete se uputiti u misiju u Libanon, siguran sam kako će Hrvatska još jednom dati izniman doprinos u očuvanju mira i stabilnosti u ovom djelu svijeta", kazao je Kohorst.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo