OGLAS

AGENCIJA ZA MOBILNOST / Kroz Erasmus+ Hrvatskoj na raspolaganju više od 40 milijuna eura: Od 2014. do 2023. ugovoreno je 3314 projekata

Image
Foto: Shutterstock

Za financiranje u okviru Erasmusa+ projekte mogu prijaviti sva javna i privatna tijela u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tj. odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije te drugi putem nacionalnih agencija za Erasmus+

10.12.2023.
9:10
Shutterstock
VOYO logo

Objavljeni su natječaji za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za 2024. godinu, a Hrvatskoj su na raspolaganju gotovo 43 milijuna eura, izvijestila je Agencija za mobilnost i programe EU.

Za financiranje u okviru Erasmusa+ projekte mogu prijaviti sva javna i privatna tijela u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tj. odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije te drugi putem nacionalnih agencija za Erasmus+.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je to Agencija za mobilnost i programe EU ili Europska agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA), a sudionici projekata mogu biti pojedinci od vrtićke do odrasle dobi.

Image
Predsjeda Vijećem EU /

Veća izdvajanja za znanost i Erasmus: Njemačka predlaže dodatna sredstva za EU proračun

Image
Predsjeda Vijećem EU /

Veća izdvajanja za znanost i Erasmus: Njemačka predlaže dodatna sredstva za EU proračun

Od 2014. do 2023. ugovoreno je 3314 projekata vrijednosti oko 256 milijuna eura što čini gotovo sto postotnu iskorištenost dodijeljenih sredstava Europske unije. Ukupno je u programu sudjelovalo više od 100.000 hrvatskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno snažniji uz program Europske snage solidarnosti

Solidarno pomaganje osobama u nepovoljnijem položaju, promicanje tolerancije i ljudskih prava, jačanje digitalnih vještina i rješavanje problema vezanih za okoliš i klimatske promjene samo su dio aktivnosti u okviru programa Europske snage solidarnosti putem kojega je hrvatskim korisnicima u 2024. godini na raspolaganju oko 1,6 milijuna eura.

Program je ove godine obilježio 5. obljetnicu, a do danas je u Hrvatskoj ugovoreno više od 560 projekata vrijednih više od osam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europskim snagama solidarnosti mogu se priključiti mladi u dobi od 18 do 30 godina, a aktivnosti mogu provoditi u svojoj ili nekoj drugoj zemlji. Prema podacima Agencije za mobilnost i programe EU, u međunarodne volonterske projekte i lokalne projekte solidarnosti uključilo se više od 4050 mladih iz inozemstva i Hrvatske.

Na Europskom portalu za mlade prijavljeno je za volontiranje više od 4.000 mladih iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Odslušali sva predavanja, položili sve ispite, a poslodavci se za njih borili od prvog dana: 'Ostajem u Hrvatskoj'

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru