KRIVULJA SE PRELOMILA I U KB DUBRAVA: / Iako pada broj hospitalizacija, situacija je i dalje ozbiljna: 'Sve više je mlađih pacijenata'

U KB Dubrava je trenutno 395 hospitaliziranih, 65 osoba je na respiratoru, dvije su na ECMO-uređaju

9.5.2021.
13:25
VOYO logo

Sve je manje novozaraženih koronavirusom i hospitalizacija. Nakon više od tri tjedna broj pacijenata u bolnicama pao je ispod 2 tisuće. Krivulja se prelomila i u bolnici u zagrebačkoj Dubravi, centru borbe protiv koronavirusa, iako tvrde da je situacija i dalje ozbiljna, javlja HRT. U Dubravi je trenutno 395 hospitaliziranih, 65 osoba je na respiratoru, dvije su na ECMO-uređaju. Od ukupnog broja ljudi na respiratoru u Hrvatskoj svaka treća nalazi se u bolnici u Dubravi.

"I dalje imaju prevlast britanskog soja virusa i sve više mlađih oboljelih pacijenata i upravo iz tog razloga i ovdje naglašavaju koliko je važno cijepiti se. A znamo da je u Hrvatskoj do sada cijepljeno 25 posto stanovništva, odnosno svaka četvrta odrasla osoba. U Dubravi kažu - ako broj procijepljenih nastavi rasti, a ovaj trend pada novozaraženih padati, vjeruju da će i ovdje situacija biti bolja i u tom slučaju nadaju se da bi kroz desetak dana mogli početi razmišljati o zatvaranju barem jedne jedinice intenzivnog liječenja. Trenutno ih je u Dubravi aktivno šest", javila je Ruža Ištuk za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MEĐU LJUDIMA SE PROŠIRILA LJUBOMORA PREMA - CIJEPLJENIMA: /

'Tolika je da se pitam jesam li ja uistinu dobra osoba?'

Image
MEĐU LJUDIMA SE PROŠIRILA LJUBOMORA PREMA - CIJEPLJENIMA: /

'Tolika je da se pitam jesam li ja uistinu dobra osoba?'

Poboljšava se u Primorsko-goranskoj županiji

Zaključno sa 7. svibnja utrošeno je 1.078.760 doza cjepiva. Dosad je 835.320 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među njima je 243.440 primilo obje doze. U Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka situacija se poboljšava, danas je bilo 76 novozaraženih. Smanjuje se i pritisak na bolnice, u kojima se liječi 120 pacijenata.

Idući tjedan gasi se sekundarni COVID centar - Talasoterapija u Opatiji. Jutros je nastavljeno cijepljenje u sportskoj dvorani Zamet u Rijeci. Planira se cijepiti 2000 osoba cjepivom AstraZenece, uglavnom riječ je o drugoj dozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zagrebačke županije u tijeku je treći krug masovnog cijepljenja u sklopu kojeg će se cijepiti 20.000 osoba na devet posebno organiziranih punktova u svim gradovima Zagrebačke županije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo