'Kriv jesam, ali sam častan i dostojanstven'

5.2.2010.
13:56
VOYO logo

"Moj stav je da je za vrstu posla koju obavljam primarno pitanje jeste li ga u stanju obavljati časno i dostojanstveno. Ovih 20 godina, koliko sam u politici, ili 30 godina, jer se politika jedno vrijeme bavila sa mnom, moj napor je uvijek bio da postupam časno i zadržim dostojanstvo. To je bio kriterij", rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare.

Preuzeo je odgovornost za nesreću koja se na mađarskoj autocesti dogodila 8. siječnja, ali kaže da je na pravnim institucijama da donesu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako presuda bude takva da će mu onemogućavati daljnje obavljanje dužnosti, Čačić je najavio da će se povući.

Imam ljudsku i političku podršku HNS-a za obnašanje funkcije"Apsolutno računam na svaku mogućnost, pa i na zatvorsku kaznu", kazao je šef HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je izbjegavao govoriti o detaljima nesreće, te je u nekoliko navrata odbio pojasniti oprečne izjave oko uvjeta na cesti u trenutku kada se dogodila nesreća. Naime, odmah nakon nesreće izjavio je da je na cesti bila magla, no mađarska policija je potvrdila da nije bilo magle, nego je padala jaka kiša.

"Nesreća se može svakome dogoditi u vožnji. I, nažalost, dogodila se meni", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opovrgnuo je nagađanja da u vrijeme nesreće u automobilu nije bio sam, te je potvrdio da nije u kontaktom s Mađaricom koja je izgubila članove obitelji.

Hoće li se za šefa stranke kandidirati na sljedećim stranačkim izborima, Čačić će ocijeniti kada, kako je rekao, za to dođe trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002040770006 arti-201001260768006 arti-201001240116006

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo