BELJAK MOŽDA IMA PTSP? 'Ali nisam išao po dijagnozu, iako sam branitelj'; Govorio i o prijateljstvu s Brkićem: / 'Bio je odličan učenik'

Image
Foto: izvor: HRT

'Nikad se nisam okoristio svojim statusom.

9.2.2020.
15:24
izvor: HRT
VOYO logo

Nedugo nakon što je protiv njega održan braniteljski prosvjed u Samoboru, gradonačelnik tog grada, predsejdnik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak gostovao je u emisiji 'Nedjeljom u 2' na HRT-u. Povod prosvjedu bio je njegov nedavni komentar na Twitteru da jugoslavenska UDB-a niej ubila dovoljno hrvatskih emigranata,a zbog čega se u više navrata ispričao. Prosvjedom u Samoboru, kazao je, nije impresioniran te smatra da se radi o uvodu u predizbornu kampanju u koji su uključeni aktivisti iz stranke koja je trenutno na vlasti.

"Oni su u panici prvenstveno zbog onoga za što se HSS zalaže, a to je ispitivanje porijekla imovine i revizija mirovina, ne nužno braniteljskih", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BELJAK OBJAVIO DA JE VIŠE OD 100 UBOJSTAVA UDBA-E BILO PREMALO: /

Sladoljev traži njegovu ostavku i ispriku žrtvama

Image
BELJAK OBJAVIO DA JE VIŠE OD 100 UBOJSTAVA UDBA-E BILO PREMALO: /

Sladoljev traži njegovu ostavku i ispriku žrtvama

'Nikada branitelje nisam nazvao šačicom pijanaca'

Potvrdno je odgovorio na pitanje dovodi li ga njegov temperament u neugodne situacije.

"Možda i ja imam PTSP. Ali ja nisam išao po dijagnozu iako sam sam hrvatski branitelj. Nikad se nisam okoristio svojim statusom. Danas prosvjeduju oni koji sami sebe proglašavaju predstavnicima svih branitelja i pitam ih gdje su bili i zašto nisu prosvjedovali kad je ova država pljačkana u privatizaciji i danas kad ima afera", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne podržava najavu donošenja Zakona o zaštiti Domovinskog rata iako, kaže, nikada nije išta neprimjereno rekao protiv Domovinskog rata. Dodao je i da nikada branitelje nije nazvao "šačicom pijanaca" nego "ljude iz šatora koji su maltretirali cijeli Zagreb i rušili tadašnju vlast" te "maltretirali bivšeg ministra Predraga Matića i Bojana Glavaševića". Kaže da je uvjeren kako govori ono što većina ljudi misli.

Uvjet HSS-a: nikakva posljeizborna koalicija

Potvrdio je kako se HSS priprema za parlamentarne izbore i dogovara zajednički izlazak s SDP-om i drugim partnerima. Nije potvrdio informaciju da se HSS-u nude tri sigurna mandata za ulazak u Sabor. Jedino na čemu će HSS inzistirati, kaže, jest da imaju predstavnike u svim izbornim jedinicama pa da mogu raditi preferencijalnu kampanju. Napomenuo je kako nema nikakve primisli o ulasku u ikakvu potencijalnu koaliciju nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da opozicija, kada se okupi, može pobijediti HDZ i preuzeti vlast. Kazao je kako se radi o 13 stranaka te da se razgovara o dvije opcije - da idu svi zajedno, ili u dva odvojena bloka, a sve će biti jasnije kroz desetak dana. U toj skupini, prema njemu, nije mjesto SDSS-u Milorada Pupovca koji kao stranka nacionalne manjine imaju svoje birače i nemaju klasičnu kampanju.

'Navijam za ostanak Plenkovića na čelu HDZ-a'

Beljak kaže kako ne vjeruje u tzv. treći put, iako on postoji - radi se o 20 posto biračkog tijela koji traži taj treći put. Miroslava Škoru ne vidi u tom "trećem putu" jer je radikalno desno te smatra da će kao takav Škoro ukrasti dio glasova HDZ-u. Takođšer, Beljak smatra dogovor Škore i HDZ-a "apsolutno mogućim". Na pitanje hoće li Andrej Plenković ostati na čelu HDZ-a, Beljak je kazao kako se tome nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijam za njega, jer on predstavlja razum u toj stranci i branu onom najkonzervativnijem dijelu Hrvatske koji jača. Isto se tako nadam da neće biti premijer, nego samo predsjednik HDZ-a", kazao je.

Na kraju emisije upitan je o svome prijateljstvu s Milijanom Brkićem. Kazao je kako su išli u istu srednju školu od 1985. do 1989. godine.,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ista smo generacija, a da smo neki prijatelji - nismo. Mediji su ga uspjeli izokrenuti u nešto kakav on nije. On je sasvim drugačiji. Bio je jedan od najboljih učenika generacije. Danas ga bije neka druga reputacija u odnosu na ono što on jest", kazao je Beljak o Brkiću.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo