BELJAK O MINHENSKOJ PRESUDI: / 'Činjenica je da je HDZ stvarala tajna služba bivše države'

Image
3.8.2016.
14:17
VOYO logo

Krešo Beljak je, upitan ima li komentar na tu osuđujuću presudu, odgovorio niječno, ali i ustvrdio kako zna da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dobio putovnicu od Perkovića, te kako je činjenica da je HDZ stvarala tajna služba bivše države.

"Ne, apsolutno ne(mam komentar), ali činjenica jest, znam to iz razgovora sa starim HSS-ovcima, da je Tuđman dobio putovnicu od Perkovića", rekao je Beljak novinarima nakon što je Narodna koalicija (SDP, HNS, HSS, HSU) predala kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). "To je činjenica, to je istina. Što, kako, u kojem kontekstu '87 dok je Vlado Gotovac bio na robiji, to trebate sami zaključiti u istraživačkom novinarstvu. Ali činjenica je da je tu stranku stvarala tajna služba bivše države", izjavio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak bez 'posebnog stava'

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak tvrdi da proces i presuda Perkoviću i Mustaču nisu bili u fokusu njegova interesa, "ni događanja tko je kome u kojem trenutku dao putovnicu". Ipak, kazao je "neobično je ružna pouka, još posebno ako sutra presuda bude pravomoćna, da su ljudi koji su realno sudjelovali u stvaranju i HDZ-a i države osuđeni za neka djela". "Nemam neki poseban stav o tome", rekao je Vrdoljak.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je šokiran presudom jer je riječ o ljudima koji su Franji Tuđmanu nabavljali putovnicu, koji su uživali njegovo povjerenje, Gojka Šuška, (Tomislava) Karamarka, svih HDZ-ovaca koji su bili među osnivačima stranke, a na kraju su prokazani kao udbaški egzekutori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ O PRESUDI: /

'Šokiran sam, to su udbaški egzekutori, a osnivali su HDZ!'

Image
MILANOVIĆ O PRESUDI: /

'Šokiran sam, to su udbaški egzekutori, a osnivali su HDZ!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo