ISPRAĆEN PLJESKOM / Krešimir Sever nakon 25 godina odlazi s čela Nezavisnih hrvatskih sindikata

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U svom oproštajnom govoru kao čelnik Sindikata, Sever se prisjetio kolega, i zahvalio im, s kojima je sve ove godine radio na jačanju NHS-a u borbi za radnička prava, naglasivši da je bit sindikalnog djelovanja – solidarnost i socijalna pravda

28.5.2024.
15:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS), koji se u utorak održava u Zagrebu, obilježile su dvije obljetnice sa zajedničkim nazivnikom, 25 godina - postojanja samog sindikata i jednako toliko godina pod vodstvom Kreše Severa koji više neće voditi NHS.

Kao gosti Sabora pozdravne su riječi, među inima, uputili izaslanik predsjednika Republike, savjetnik Krešimir Mačkić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Sabora Željko Reiner te premijer Andrej Plenković i resorni ministar Marin Piletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je u obraćanju naglasio važnost sindikata i dijaloga, posebno pri izradi niza zakona te najavio ponovno osnivanje vladinog ureda za socijalno partnerstvo. "Smatram da nam je on potreban. Da nam treba netko da ovaj dijalog prati i njeguje, brine, svakoga dana. I ako to dobro profunkcionira onda ćemo slobodno moći reći da smo -zahvaljujući i vašim inicijativama, kao i drugih sindikata i našem puno većem iskustvu nego što ga ima bilo koja vlada na početku - u situaciji da realiziramo naše zajedničke ciljeve u budućnosti na kvalitetniji sveobuhvatniji način", rekao je Plenković.

Image
BESPLATAN GRAH IPAK TO NIJE /

Praznik rada na vratima, a sindikati nezadovoljni i složni: 'Rast plaća pojela je inflacija'

Image
BESPLATAN GRAH IPAK TO NIJE /

Praznik rada na vratima, a sindikati nezadovoljni i složni: 'Rast plaća pojela je inflacija'

Sever: Nedostaje nam odgoja za solidarnost

U svom oproštajnom govoru kao čelnik Sindikata, Sever se prisjetio kolega, i zahvalio im, s kojima je sve ove godine radio na jačanju NHS-a u borbi za radnička prava, naglasivši da je bit sindikalnog djelovanja – solidarnost i socijalna pravda. "Nama u Hrvatskoj i na europskoj razini nedostaje tog odgoja za solidarnost i socijalna pravda", ustvrdio je te dodao da zauzetost za to znači zauzetost za temelje društva, a dužnost je sindikata, naglasio je da se bori za to dvoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od najmanjih nogu, dodao, odgajamo djecu da je dobro biti poduzetnikom, da se to isplati, ali usporedo s tim odgojem, naglasio je, mi ih moramo odgajati za društvenu solidarnost. "Da je časno raditi, da je časno biti radnik, da je časno živjeti od svoga rada, da taj radnik zaslužuje i dostojne uvjete rada i dostojno radno vrijeme i dostojnu plaću", rekao je, među inim, Sever čiji su govor izaslanici sabora popratili dugotrajnim pljeskom.

POGLEDAJTE VIDEO: Neuspješno mirenje Sindikata i Općine Vrsar: Od 6. svibnja kreće štrajk u vrtićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo