POTHVAT ŽIVOTA / Pratili smo Tomislava u lovu na svjetski rekord: 'U 4 sata prešao sam 25 km. Ritam je zasad odličan!'

Cilj mu je tako prijeći 100 kilometara, što je 5 kilometara duže od trenutačnog svjetskog rekorda

27.4.2019.
19:36
VOYO logo

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak pokušava oboriti svjetski rekord u guranju automobila. Točno u 15 sati Tomislav je krenuo u pothvat života, a  ekipa RTL-a Danas provjerila je kako napreduje u pothvatu života.

Tomislav je u četiri sata i 15 minuta prešao oko 25 km uzduž Vukovarske ulice, a prosječna brzina kojom ide je 6 km/h. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gura se. Moj prvobitni cilj je bio 100 km, za sad je odličan ritam. Treba gurati do kraja, sutra do 15 sati. Ako skinem stotku prije, idemo do kraja kako smo i rekli!", kazao je Tomislav Lubenjak RTL-ovoj reporterki Donni Diani Prćić.

Veliku podršku pružaju mu građani i vozači koji mu neprestano trube. A podršku su mu dali velikani našeg sporta: Ivica Kostelić,  Blanka Vlašić, Nika Fleiss i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav će gurati smart čak 24 sata duž Vukovarske ulice u Zagrebu, između Donjih Svetica i Zagrepčanke, a taj potez prijeći će 25 puta. Vozači će se mijenjati svaka četiri sata, a riječ je o Tomislavu bliskim ljudima koji ga podržavaju od kad se upustio u ovaj neuobičajen pothvat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomagat će mu i 76-godišnja baka Marica koja će voziti Smart večeras od 23 do 3 sata te sutra od 11 do 15 sati.

Image

U lovu na Guinnesov rekord: Tomislav će gurati auto 100 kilometara

Image

U lovu na Guinnesov rekord: Tomislav će gurati auto 100 kilometara

Cilj mu je tako prijeći 100 kilometara, što je 5 kilometara duže od trenutačnog svjetskog rekorda. Prema Guinnessovim pravilima automobil mora težiti minimalno 730 kilograma bez vozača koji njime upravlja, a sve nadzire ovlaštena sutkinja iz Velike Britanije koja se vozi u pratnji iza Tomislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam ko klinac gledao te Guinnessove knjige rekorda, to me fasciniralo ovi ljudi što su imali te pothvate fizičke, psihičke. Tako da me to uvijek motiviralo i onda sam rekao idem ja probati pomaknuti granice pa nekog klinca motivirati danas sutra da se pokrene", kaže Tomislav.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo