KREĆE NOVO NORMALNO: / Objavljeno kad se otvaraju terene, bazeni, kad kreću manifestacije

Image
Foto: Pixsell

'Sve što smo postigli postigli smo zajedno, sve što je pred nama ovisit će o svima nama', upozorio je Božinović

10.5.2020.
14:44
Pixsell
VOYO logo

Na današnjoj pressici Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu objavljeno je kako je u Hrvatskoj 11 novozaraženih koronavirusom, od čega je osam na otoku Braču.

Sutra kreće treća faza ublažavanja restrikcija - s radom kreću kafići i restorani, vraća se međužupanijski javni prijevoz, otvaraju granice, ukidaju propusnice, a ponovno se dopuštaju aktivnosti koje su do danas bile zabranjene. Teretane, fitness i sportski centri otvaraju se 13. svibnja, a bazeni 18. svibnja, rekao je ministar Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Propusnice se ukidaju, osim na Braču. Uspostavlja se međugradski promet putnika, otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18. svibnja će se donijeti odluka o popuštanju mjera za održavanje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom.

Ministar je naglasio kako treba nastaviti s odgovornim ponašanjem. "Moramo biti svjesni da se radi o novom normalnom. Pred nama je razdoblje u kojem nemamo usporednih pokazatelja da bismo mogli reći da će sve biti onako kako je zamišljeno jer jedino je izvjesno da je interes svih nas da faza normalizacije ide u smjeru sve većeg liberariziranja i povratka na rad i djelovanje onako kako je to bilo prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što smo postigli postigli smo zajedno, sve što je pred nama ovisit će o svima nama", rekao je Božinović.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo