KREĆE ESTRADNA BITKA ZA BIRAČE: / Škori se neće svidjeti plan koji su skovali Kolinda i Thompson, ovo bi moglo biti zanimljivo

Image
Foto: PIXSELL

Još nepotvrđeni Thompsonov koncert u Splitu, večer uoči Dana pobjede, te eventualni dolazak predsjednice Republike na isti,

26.7.2019.
10:46
PIXSELL
VOYO logo

Popularni pjevač Marko Perković zvani Thompson otkazao je koncert na Krbavskom polju, koji je trebao održati na Dan pobjede, 5. kolovoza, ali nije isključeno da će večer uoči tog praznika i obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Oluja' Thompson zapjevati u Splitu. Doznaje to Jutarnji list, koji piše da je inicijativa za nastup Thompsona u Splitu krenula od tamošnjih braniteljskih udruga, a s idejom se složio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

"Točno je, pregovaramo s Thompsonom oko nastupa u Splitu, a rok je za konačni dogovor ponedjeljak. Tada ćemo održati tiskovnu konferenciju i objaviti konačnu odluku", kazao je Jutarnjem listu, u ime Koordinacije braniteljskih udruga grada Splita, Zoran Buzdovačić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO I THOMPSON U RATU ZBOG KOLINDE? /

Ovo postaje prava sapunica, jedna odluka zakuhala je možda najveći okršaj na estradi

Image
ŠKORO I THOMPSON U RATU ZBOG KOLINDE? /

Ovo postaje prava sapunica, jedna odluka zakuhala je možda najveći okršaj na estradi

Thompson kao predizborni adut

Govori se kako je jedan od razloga da Thompson u Splitu ne nastupi na sam Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja te obljetnicu Oluje taj što, prema nekim informacijama, na njegov koncert namjerava doći predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ona bi, kako se nagađa, a i sama je dala tako naslutiti, na Dan pobjede ili neposredno nakon tog praznika trebala službeno objaviti predsjedničku kandidaturu i ulazak u izbornu utrku za svoj drugi mandat na Pantovčaku. Ako doista bude tako, onda bi njezin dolazak na Thompsonov koncert u Splitu (ako ga bude) bio svojevrsni ulazak u kampanju.

Iako Thompson neće službeno imati veze s njezinom kampanjom, Jutarnji list piše kako navodno postoji plan da se ona pojavi na nekom od njegovih koncerata. Uostalom, i na proslavi Dana državnosti koju je Grabar-Kitarović organizirala mogla se čuti Thompsonova pjesma "Dolazak Hrvata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

27.04.2019., Zagreb - U Uredu predsjednice odrzao se Dan otvorenih vrata pod nazivom Hrvatski - moj jezik, kao potpora svima koji uce hrvatski kao drugi jezik. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Opara dovodi Thompsona da pomogne Kolindi

No, Thompsonov još nepotvrđeni nastup u Splitu večer uoči Dana pobjede i eventualni dolazak predsjednice Republike na isti, bio bi zanimljiv i stoga što će isti dan, ali tridesetak kilometara dalje, u Trilju, koncert održati predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Upućeni u ova zbivanja kažu da im je neobično i znakovito što se oko Thompsonova koncerta jako angažirao splitski gradonačelnik Krstulović Opara s obzirom na to da nikada nije bio Thompsonov zagovornik. Štoviše, prošle je godine za obljetnicu Oluje u Splitu nastupilo Hladno pivo, zbog čega su Oparu jako napali neki iz desnih krugova, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opara je neko vrijeme bio i savjetnik Grabar-Kitarović, oni su u dobrim odnosima i zasigurno će joj nastojati pomoći u kampanji na sve načine, pa i organizacijom Thompsonova koncerta", kazao je izvor iz HDZ-a.

Split pred blokadom, a koncert košta 300.000 kuna

Izvori bliski Gradskoj upravi kažu, pak, kako bi bilo neobično da se u situaciji kad je Grad Split pred blokadom izdvajaju sredstva za koncert. Tim više što je Thompson navodno tražio za nastup oko 300.000 kuna, a u gradskom proračunu za proslavu obljetnicu Oluje predviđeno je oko 200.000 kuna s PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Thompson nikada ne uzima honorar za svoj nastup na Dan pobjede, ali je stvar u tome da su troškovi organizacije njegova koncerta visoki, od bine, rasvjete, razglasa, osiguranja i niza drugih tehničkih stvari", kazao je za Jutarnji list neimenovani izvor blizak splitskoj gradskoj upravi.

Izvori bliski predsjednici Republike tvrde, pak, da ona tih dana ima drugačiji raspored te da su joj prioriteti obljetnica Oluje u Kninu i Sinjska alka te da o koncertu ne znaju ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo