Kraljica je kriva što hrvatski katamaran ne vozi

Pulski Tehnomont i Brodarski institut ponosno su najavljivali da će njihov katamaran Millennium Diamond Temzom prevoziti londonske goste za vrijeme Olimpijskih igara.

3.9.2012.
9:40
VOYO logo

Millennium Diamond, katamaran koji su po projektu zagrebačkog Brodarskog instituta izgradili radnici pulskog brodogradilišta Tehnomont, i to kako bi po londonskoj Temzi zaplovio za vrijeme Olimpijskih igara, još uvijek nije u upotrebi. Iako je na vrijeme predan naručitelju City Cruisesu, katamaran predviđen za 599 putnika još uvijek stoji na vezu i prvi bi put trebao zaploviti tek u utorak 4. rujna. No, zašto se čekalo?

U Tehnomontu kažu da naručitelj pri predaji nije imao zamjerki, no postoji nekoliko pretpostavki zašto Millennium Diamond još nije zaplovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek ništa od krštenja

"Poslali smo svoje ljude u London da obuče vlasnikova sina upravljanju katamaranom. Možda još ne plovi jer restoran u katamaranu nisu opremili. Ali, koliko znam, katamaran još nije ni kršten jer ga kraljica nije imala vremena krstiti. Samo je porinut u Puli, a u Londonu su ga trebali krstiti. Također je katamaran vrlo sofisticiran i nije lako upravljati njime", kazala je za Poslovni dnevnik direktorica Tehnomont grupe Gordana Deranja.

Millennium Diamond dug je 37 metara, širok 14,6 i visok 7,6 metara. Izgrađen je i projektiran sukladno propisima klasifikacijskog društva Burea Veritas. Brodarski institut njegovu je cijenu dosad tajio, no pulski Tehnomont za svoj dio posla dobio je više od tri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo