'BALKANSKI POLITIČAR' / Kovač: 'Milanović svojim ponašanjem stvara sliku o Hrvatskoj kao konfliktnoj zemlji'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Pitanje je zašto premijer Milanović uopće reagira na izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da bi zatvaranje njemačke granice s Austrijom za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu. Osjeća se prozvan', smatra HDZ-ov međunarodni tajnik

4.11.2015.
16:11
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač optužio je u srijedu premijera ZoranaMilanovića da svojim balkanskim i svađalačkim ponašanjem sa susjedima od početka izbjegličke krize stvara sliku o Hrvatskoj kao konfliktnoj i nekooperativnoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje je zašto premijer Milanović uopće reagira na izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel da bi zatvaranje njemačke granice s Austrijom za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu. Osjeća se prozvan jer je on taj koji svojim balkanskim i svađalačkim ponašanjem sa susjedima od početka izbjegličke krize stvara sliku o Hrvatskoj kao konfliktnoj i nekooperativnoj zemlji. Ali ne samo slici Hrvatske kao konfliktne zemlje, nego i susjedstva jer je od početka išao na stvaranje sukoba s Srbijom, Mađarskom i Slovenijom ", rekao je Kovač u izjavi novinarima vezano uz izjavu Angele Merkel o migrantskoj krizi i mogućim sukobima u jugoistočnoj Europi.

Upozorio je i da je Hrvatska na čelu s premijerom Milanovićem postala destruktivna i rušilačka, umjesto pozitivna i konstruktivna zemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo čovjeka koji je balkanski političar, koji Hrvatsku balkanizira i vraća na Balkan. Na taj način nikada nećemo biti pozitivna niti konstruktivna zemlja", rekao je Kovač. Upitan zašto je loše biti Balkanac, odgovorio je kako je govorio o mentalitetu, a ne o geografiji.

Naveo je i da Milanović svojom izjavom da Hrvatska može "puno brže" zatvoriti granicu od Njemačke napada i kancelarku Merkel. Podsjetio je i da se u slučaju "lex Perković" od prije dvije godine vidi i kako Milanović djeluje "brzo i pametno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni tajnik HDZ-a upozorio je i da s ovakvim svađalačkim ponašanjem i konfrontacijom, umjesto kooperacije, nema budućnosti za Hrvatsku.   

"Hrvatska treba novo vodstvo i temeljite promjene. One će se dogoditi nakon 8. studenoga na parlamentarnim izborima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ očekuje velebni spektakl u zagrebačkoj Areni

Prvi na listi Domoljubne koalicije u prvoj izbornoj jedinici Željko Reiner kazao je u srijedu, nakon obilaska Arene Zagreb, kako u njoj u četzvrtak očekuje "velebni spektakl" kojem će nazočiti 20.000 ljudi. "To će biti najveći ikad održani politički skup ne samo u ovoj dvorani nego uopće, a okupit će one koji će doći podržati Domoljubnu koaliciju na čelu sa HDZ-om", rekao je Reier nakon što je sa kadnidatima iz svoje izborne jedinice obišao Arenu i provjerio kako teku pripreme.

Program u režiji Krešimira Dolenčića bit će, kaže, atraktivan i zanimljiv, te neće biti posvećen isključivo upoznavanju s kanidatima s lista.

"Očekujemo velebni spektakl u kojem će sudjelovati niz najvećih imena hrvatske glazbene scene, kao što su Mate Mišo Kovač, Radojka Šverko, Miroslav Škoro, Marko Lasić, Mate Bulić, Đani Stipaničev, klapa Intrade i drugi. Mislim da će program biti zanimljiv, a posjetitelji će imati priliku upoznati kandidate Domoljubne koalicije koji su vrhunski stručnjaci i kvalitetni ljudi koji će povesti Hrvatsku u bolju budućnost", rekao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo