Kosovo će tražiti povratak svoje imovine od Hrvatske

26.4.2011.
8:48
VOYO logo

Povjerenstvo u kojemu su i predstavnici Agencije za privatizaciju tvrdi kako je identificiralo imovinu društvenih poduzeća koje se nalaze u zemljama bivše Jugoslavije i tvrdi kako postoje 172 objekta takve vrste. Koha ditore piše da se najveći broj kosovske imovine nalazi u središnjoj Srbiji, ukupno 104, u Crnoj Gori 42, Bosni i Hercegovini 15, Hrvatskoj šest, Makedoniji četiri i Sloveniji jedan.

Ministar u kosovskoj vladi Artan Behrami rekao je kako će o povratku imovine prvo razgovarati s Crnom Gorom, čije su vlasti, kako je rekao, do sada pokazale najviše konstruktivnosti, a zatim sa svakom zemljom posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada smo identificirali tvornice, trgovine, zemljišta... koje su pripadale kosovskim tvrtkama u razdoblju bivše Jugoslavije", rekao je on i dodao da je kosovski MIP zadužen "za politički aspekt", ali ne navodi detaljnije o kojim se tvornicama i trgovinama radi.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Prištini Musa Ljimani izjavio je da plan kosovskih institucija vidi kao jako tešku misiju, ali "ipak treba pokušati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da možemo povratiti imovinu zbog odnosa koji postoje između tih republika prema Kosovu, ali valja pokušati", rekao je on i dodao kako bi trebalo "pratiti način na koji su postupili Slovenci i Hrvati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo